- hirdetés -

Évtizedes igényt váltanak valóra Orosháza belvárosában: a helyiek a tervek szerint már idén egy modern, minden igényt kielégítő tanuszodát vehetnek birtokba a belvárosban. Bojtor István alpolgármester kiemeli, a fejlesztés a komoly szakmai munkának és a térség hatékony érdekképviseletének köszönhetően jön létre.

A helyszín már biztos, az Ady Endre utcán a régi tüdőgondozó épületének helyén és a mellette lévő üres telken kap helyet a vadonatúj sportlétesítmény, melynek megvalósítását rengeteg egyeztetés, tervezőmunka, engedélyeztetés előzte meg.

Komoly szakmai anyag készült el az orosházi tanuszoda megvalósítása érdekében.
– Sokat dolgoztunk azért, hogy a helyiek régi igényére alapozva tanuszoda épül Orosházán. A térség országgyűlési képviselőjével, Simonka Györggyel folytatott közös munkánk eredménye, hogy városunk ezzel a jelentős fejlesztéssel gazdagodik. Itt kiemelkedő a sportélet, ezért is fontos, hogy minél több infrastrukturális lehetőséget is biztosítsunk a verseny- és szabadidősporthoz – ismerteti a beruházás fontosságát Bojtor István alpolgármester.

Az önkormányzatnak a létesítmény helyét kell biztosítania, ugyancsak az orosháziak elvárására alapozva döntöttek a belvárosi helyszín mellett.
– Jelenleg a tulajdonviszonyok rendezése zajlik, hiszen állami önkormányzati és magántulajdonú ingatlanok érintettek a fejlesztésben – tájékoztatta lapunkat az alpolgármester.
A Városfejlesztési Irodától lapunk megtudta, hogy két medence épül (tízszer hatméteres, nyolcvan centiméter mély, illetve 15-ször 25 méteres, két méter mély) a hozzátartozó öltözőkkel, mosdókkal, büfével és váróval. A beruházás lebonyolításáért és a működtetésért a Nemzeti Sportközpontok felelnek majd.

Egy ugyancsak nyertes Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatnak köszönhetően parkolókat is kialakítanak majd az Ady Endre utca teljes hosszában. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.