Sikeres képzések Orosházán

Sikeresen befejeződtek a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által szervezett helyi képzések.

A GINOP 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia Rendszer és a GINOP 5.1.1-15 Út a munkaerőpiacra, valamint a TOP 5.1.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések elnevezésű kiemelt munkaerőpiaci programok célja, hogy a regisztrált álláskeresőket képzési támogatással, elhelyezkedési támogatással és más támogatási formákkal segítsék annak érdekében, hogy az ügyfél munkaerőpiaci helyzete javuljon.

Ezen programok keretében valósult meg az orosházi helyszínű Óvodai dajka és a Konyhai kisegítő tanfolyam is. A tanfolyamon résztvevő ügyfelek teljes képzési költségtámogatásban, keresetpótló juttatásban, valamint a vidéki ügyfelek helyi és helyközi utazási bérlettámogatásban részesültek.

Az Óvodai dajka tanfolyam keretében 14 fő, a Konyhai kisegítő tanfolyam keretében pedig 11 fő szerzett államilag elismert OKJ-s bizonyítványt 2018 januárjában. A munkaerőpiaci programok lehetővé teszik a résztvevők elhelyezkedésének elősegítését bérjellegű támogatások által.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is tervezik Élelmiszer- és vegyi áru eladó, Targoncavezető, valamint Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelői tanfolyamok indítását, amelyre folyamatosan várják az érdeklődő jelentkezőket.

Várják a jelentkezőket a további képzésekre (Fotó: Rajki Judit)

A Foglalkoztatási Osztály továbbra is megtesz mindent annak érdekében, hogy hozzájáruljon a térség foglalkoztatási szintjének megtartásához, illetve lehetőség szerinti javításához, továbbá törekszik a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összhangjának megteremtésére. Kiemelt figyelmet fordít az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők képzésére, ezért valamennyi helyi képzés is ezen célcsoport elhelyezkedési esélyeinek növelését igyekszik elősegíteni.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás