- hirdetés -

Sikeresen befejeződtek a Békés Megyei Kormányhivatal Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által szervezett helyi képzések.

A GINOP 5.2.1-14 Ifjúsági Garancia Rendszer és a GINOP 5.1.1-15 Út a munkaerőpiacra, valamint a TOP 5.1.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések elnevezésű kiemelt munkaerőpiaci programok célja, hogy a regisztrált álláskeresőket képzési támogatással, elhelyezkedési támogatással és más támogatási formákkal segítsék annak érdekében, hogy az ügyfél munkaerőpiaci helyzete javuljon.

Ezen programok keretében valósult meg az orosházi helyszínű Óvodai dajka és a Konyhai kisegítő tanfolyam is. A tanfolyamon résztvevő ügyfelek teljes képzési költségtámogatásban, keresetpótló juttatásban, valamint a vidéki ügyfelek helyi és helyközi utazási bérlettámogatásban részesültek.

Az Óvodai dajka tanfolyam keretében 14 fő, a Konyhai kisegítő tanfolyam keretében pedig 11 fő szerzett államilag elismert OKJ-s bizonyítványt 2018 januárjában. A munkaerőpiaci programok lehetővé teszik a résztvevők elhelyezkedésének elősegítését bérjellegű támogatások által.

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is tervezik Élelmiszer- és vegyi áru eladó, Targoncavezető, valamint Földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelői tanfolyamok indítását, amelyre folyamatosan várják az érdeklődő jelentkezőket.

Várják a jelentkezőket a további képzésekre (Fotó: Rajki Judit)

A Foglalkoztatási Osztály továbbra is megtesz mindent annak érdekében, hogy hozzájáruljon a térség foglalkoztatási szintjének megtartásához, illetve lehetőség szerinti javításához, továbbá törekszik a munkaerőpiaci kereslet és kínálat összhangjának megteremtésére. Kiemelt figyelmet fordít az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők képzésére, ezért valamennyi helyi képzés is ezen célcsoport elhelyezkedési esélyeinek növelését igyekszik elősegíteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.