Palacsinta nap a református iskolában

Palacsinta nappal zárult a farsangi időszak a református iskolában február 13-án. Az orosházi pancake party méltó zárásaként mindenki kedvére kóstolhatta a nutellás, lekváros, kakaós finomságokat.

A szokás az angol anyanyelvű országokból indult. Náluk pancake day, nálunk húshagyó kedd. Angliában palacsinta nappal zárják farsangi időszakot. A nagyböjt előtti utolsó alkalomként a bőséges étkezésre, amikor a kamra mélyéről előkerülő tojásból, vajból, zsírból palacsintahegyek emelkednek.

A nap fénypontja a palacsinta evés volt (Fotó: iskola)

A református iskolában a hagyományos palacsinta játékokkal is megismertették a tanító nénik a nagycsoportos gyerekeket. A nebulók kipróbálták a palacsintafutást, a palacsintadobálást, memóriajátékok részesei lehettek. A kézműves kuckóban bámulatos palacsinta fejek készültek.

Az iskola beszámolójából kiderült, hogy a délután fénypontja a palacsintaevés volt, amikor kedvükre válogathattak a kicsinyek a nutellás, a kakaós és a lekváros palacsintahalmok között.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás