Nem szeretem a langyos vizet – Interjú Nagy Krisztina Margarétával

Korábban több tehetségkutató műsorban is szerencsét próbált, tavaly abbahagyta az oktatást, most két bababoltot visz, két gyermeket nevel és egy új formáció tagja Orosházán. Nagy Krisztina Margarétával beszélgettünk a Diamonds együttes megalakulásáról és terveiről.

2015-ben találkoztunk utoljára, akkor a Hét embere voltál. Mi történt veled az utóbbi években?

– Tavaly abbahagytam a tanítást a zeneiskolában. Úgy éreztem sok volt, nem akartam többet tanítani. Két boltot vezetek, az időmben nem férnek bele a magántanulók, se az iskola. Két kisgyermekem van, az idősebb, Tomi külön figyelmet igényel, igazi kis „kockagyerek”. Tizenöt évet lehúztam a zeneiskolában, s így utólag jöttem rá, hogy nem vagyok egy tanártípus. Ha az lettem volna, akkor megtartom az órákat és hazamegyek, de ez nem ment, ennek köszönhetően születtek meg a musicalek. Nálam sosem volt klasszikus tanár-diák viszony. Amikor bejött egy tíz éves, akkor is úgy kezdtem, hogy tegeződjünk, de ő ettől ugyanúgy megadta a kellő tiszteletet. Előfordult olyan is, hogy gyakorlások, összejövetelek során a környékről bejáró diákom nem tudott már hazamenni vonattal, ezért felajánlottam neki, hogy aludjon nálunk.

Mikor alakult a Diamonds együttes?

– Laczi Mihály, az Orosházi Rotary Club elnöke felhívott, hogy szeretné, ha a (F)Apácák fellépne a Rotary jótékonyság bálon. Jeleztem számára, hogy ilyen formában már nincs meg a stúdió. Viszont akkor jött a szikra, hogy a baráti társaság megmaradt tagjaiból – akik egyébként korábbi növendékeim és musicalekben is részt vettek – csinálhatnánk valamit. Felhívtam őket, és mindenki azt mondta, oké. Az együttesben hatan vagyunk, de isten igazából nyolcan.
Felléptünk a Rotary-esten, az akkori felállásban hatan. Érdekes, hogy mindenkinek más a foglalkozása: Csizmadia Réka nálam dolgozik a bababoltban, Seres Angelika az Evangélikus Óvodában óvónő, Vági Dóri és Kovács Szabolcs Szegeden tanulnak az egyetemen, Halupa Zoltán pedig befektetési tanácsadó a K&H Bankban. Ők az állandó tagjaink. A baráti társasághoz tartozik még Pribelszki Norbi színész és Kotroczó Melitta, aki újságíróként dolgozik, de ők Budapesten élnek. Nem tartom magam az együttes vezetőjének, itt mindenki egyenrangú; én ebben hiszek.

Mindig kell valami új (Fotó: Rajki Judit)

Milyen stílust képviseltek?

– Próbáljuk a mostani slágereket 4-5 szólamban elénekelni. Szeretnék a komolyzenéből is meríteni, de tudom, hogy most a populáris zene a menő. Amikor pár éve a Csillag születikben jártam, azt mondták, a komolyzene és a populáris számok keveredésének nincs kereslete. Tavaly felhívtak, hogy mégis lenne érdeklődés, de én nem vállaltam a szereplést. Egyébként ma is telefonáltak, ismét nemet mondtam.

Merre tovább?

– A jövőben szeretnénk fellépni gyakrabban a Diamondssal, de abszolút nincs konkrétum.

És az életedben?

– A változatosságra törekszem, nem szeretem a langyos vizet, nem vagyok állóvíz típusú ember. Muszáj, hogy pörögjön körülettem az élet. A múlt héten elutaztunk Rómába négy napra, addig a lányok vitték az üzleteket, és tudtam, hogy jó kezekben vannak. A nyaralást is megszerveztem már, hatalmas Forma-1 rajongó vagyok, megvettem az idei futam jegyeit. Talán pont ezért, a kötöttségek miatt sem éreztem igazán a magaménak az iskolát, vállalkozóként azt csinál az ember, amit szeretne, persze ennek is megvannak a hátrányai.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás