- hirdetés -

Farsangi díszbe öltözött február 20-án a Művészetek Háza nagyterme, hogy otthont adjon a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola farsangi koncertjének.

A jelmezes előadást idén ötödik alkalommal rendezte meg az intézmény, pedagógusok és növendékek egyaránt nagy izgalommal készültek rá ezúttal is.
– Annyiban más ez, mint egy hagyományos farsangi jelmezbemutató vagy az év többi koncertje, hogy a zenének és a kosztümnek összhangban kell lenni – tudtuk meg Kardosné Bánhidi Éva igazgatótól.

Elmondta, hogy az ötletes jelmezekhez idén is remek előadások társultak, egyéni és csoportos produkciók váltották egymást különféle hangszereken. Színre lépett például hóember, bohóc, tündér és boszorkány, kéményseprő, katica vagy tücsök és más mesefigurák.

Zene és jelmez összhangja: ez jellemezte a koncertet (Fotó: Rajki Judit

De elhangzott a Karib-tenger kalózai című film ismert betétdala egy vérbeli kalóz előadásában és Leia hercegnő is játszott a Csillagok háborújából.
– A gitár kamaracsoport a Mary Poppins című musicalból szólaltatott meg egy ismert részletet. Zárásként az 1.a szolfézs csoport kis kuktái és szakácsai a túrógombóc készítésének lépéseire tanították a közönséget vidám dalukkal hangszerkísérettel együtt – tájékoztatott az intézményvezető.

Az egyórás bemutatót megvendégelés követte: a szereplőket és a közönséget sütemények és üdítő várták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.