Tovább a megkezdett úton – sikeres versenyen vannak túl az orosházi triálosok

Sikerrel vették rangos versenyüket az orosházi triálosok. Kovács Péter és Szőke Krisztián dobogóra állhatott, de Csanda Dorián, Kovács Attila és Pocsai Richárd is sikeresen zárta a püspökladányi megmérettetést.

Püspökladány volt a helyszíne az Extreme Bike Day 2.0 megmérettetésnek, ahol az orosházi triálosok közül hatan is elindultak különböző korosztályokban. A versenyen nemcsak magyar indulók vettek részt, Romániából és Szlovákiából is érkeztek versenyzők.

– Maga a program kétnapos volt, lehetőségünk nyílt még egy utolsót edzeni szombat délután a vasárnapi verseny előtt. Rajtunk kívül még sokan éltek ezzel a lehetőséggel. Három különböző szakág, triálosok, monociklisek és a BMX-flatland képviselői vettek részt a versenyen, ilyenre még nem volt példa korábban – ismertette a részleteket Pocsai Richárd.

A versenyen először Szőke Krisztián adhatott számot tudásáról az orosháziak közül. Krisztián kezdő kategóriában versenyzett, mindössze a második versenyén vett részt. Ennek ellenére második hellyel tette emlékezetessé a hétvégét és magabiztosan készülhet az országos bajnokságra.

Pocsai Richárd a felnőttek között debütált. A népes, 16 fős mezőnyben a hatodik helyet sikerült megszereznie, ami előzetes várakozásainak is megfelelt, főleg annak tükrében, hogy kölcsönkerékpárral kellett teljesítenie a verseny nagy részét. Csanda Dorián ugyan még junior korúnak számít, de a korosztály létszámhiánya miatt ő is a felnőttmezőnyben állt rajthoz. Előzetes célkitűzése a középmezőny volt, ezt sikerült is teljesítenie.

A püspökladányi verseny orosházi résztvevői (Fotó: Urbancsok Tekla)

Kovács Attila is büszke lehetett teljesítményére. A senior kategóriájú versenyen mindössze az időbeli különbségek miatt csúszott le a dobogóról, negyedik helyen zárt a népes mezőnyben, élete legjobb eredményét elérve a korosztályban.

A legnagyobb meglepetést azonban Kovács Péter okozta, aki első orosháziként szerzett dobogós helyezést az elit kategóriában, mindössze hússzoros országos bajnok, Guiness-rekorder versenytársa tudta megelőzni.

– Messze erőn felül teljesített, előzetesen a legjobb ötbe kerülést tippeltük volna meg az esetében. A junior korosztályban világversenyeken is jó esélye lehet felállni a dobogóra – méltatta Kovács Pétert Pocsai Richárd. 

Hozzátette, már javában zajlik a felkészülés következő megmérettetésükre, amit Tarcalon rendeznek majd. Emellett Orosházára is szeretnének triálversenyt szervezni a nyári versenyszezon idejére. Ezzel is szeretnék elérni, hogy több fiatal kedvet kapjon a sportághoz.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás