- hirdetés -

Március 19-ig juttathatják el adóazonosító jelet és születési dátumot tartalmazó kérelmeiket a NAV-hoz azok, akiknek nincsen ügyfélkapu regisztrációja és nem voltak tavaly egyéni vállalkozók.

Idén is automatikusan, külön kérés nélkül kitölti a NAV az szja-bevallás tervezetét azoknak, akikről munkáltatói, kifizetői adatokkal rendelkezik. Az adóbevallási tervezet postázása még március 19-én éjfélig kérhető. Az elkészült tervezeteket április 30-ig küldik el postán az igénylőknek.

A kérelmet többféleképpen lehet benyújtani: SMS-ben a 06(30)344-43-04-es telefonszámon, a NAV honlapján elérhető űrlap segítségével (http://www.nav.gov.hu/eszja/eszja), telefonon a 1819-es infóvonalon, postai úton pedig kötetlen levél formájában. A NAV honlapjáról letölthető BEVTERVK-nyomtatványon, vagy az előzetes regisztrációt és azonosítást igénylő Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző rendszeren keresztül egyaránt, ami a 06(80)20-21-22-es számon hívható. A NAV ügyfélszolgálatán pedig személyesen is el lehet intézni a benyújtást.

SMS-ben az SZJA-rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell feltüntetni a következő formában: SZJA (szóköz) adóazonosítójel (szóköz) ééééhhnn.

Aki lecsúszik a március 19-i határidőről, annak sem kell aggódnia, ugyanis március 22-ig mindenki kérheti adóbevallási tervezetének kinyomtatását a NAV ügyfélszolgálatain. Az adózó pedig bármikor nyithat ügyfélkaput, aminek köszönhetően a www.nav.gov.hu-ról vagy a www.magyarorszag.hu-ról elérhető eSZJA-portálon azonnal meg tudja tekinteni adóbevallási tervezetét.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan elektronikusan és papíron is lehet rendelkezni március 22-ig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.