Vörösmartys sikerek a megyei versenyen

A Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny megyei fordulóján, február 16-án, Békéscsabán mindkét korosztályban a Vörösmarty iskola diákjai állhattak a képzeletbeli dobogó 1. helyére.

– A megmérettetés kétfordulós volt. A diákok először a szabadon választott szövegüket mutatták be a háromfős szakmai zsűrinek, majd 10 perc felkészülési idő után az ott megkapott szöveget kellett felolvasniuk, törekedve az értelmező, szép olvasásra, a kifejező hangsúlyozásra és a helyes artikulációra – számolt be hírportálunknak Aminné Móricz Márta tanárnő.

Erostyák Zorka (b) és Bánfi Zita egyaránt első lett a megyei Kazinczy-versenyen (Fotó: iskola)

Az eredményhirdetés kettős vörösmartys sikert hozott. Az 5-6. évfolyamon Bánfi Zita, az iskola 6.a osztályos tanulója (felkészítő tanára Kovács Gabriella) és a 7-8. osztályosok közül Erostyák Zorka, 8.a osztályos diák (felkészítő tanára Aminné Móricz Márta) egyaránt első helyezést ért el. A szokásoknak megfelelően az idősebb korcsoportos Erostyák Zorka ezzel az eredményével továbbjutott a regionális döntőbe Kisújszállásra.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás