- hirdetés -

A Békés Megyei Kormányhivatal felhívást tett közzé, amelyben arra kéri a munkaadókat, mondják el problémáikat és javaslataikat a munkaerőhiánnyal és annak kezelésével, valamint a szakképzéssel kapcsolatban.

A munkáltatók az alábbi kérdőív kitöltésével mondhatják el február 23-ig, milyen jelenbeli és jövőbeli munkaerő-piaci igényei vannak. A munkaadók által megfogalmazott igényeket és javaslatokat is figyelembe veszik a jövő szakképzési rendszerének kialakítása folyamán.

A munkaerőhiány sikeres kezelésének érdekében a Békés Megyei Kormányhivatal a vele együttműködő szakmai kamarákkal és felsőfokú oktatási intézményekkel, továbbá a megyei szakképzési centrumokkal, a megyei tankerületekkel, továbbá a Békés Megyei Önkormányzat és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának bevonásával szakképzési munkacsoportot alakított. A munkacsoport célja, hogy a megyében a gazdaság igényeinek jobban megfelelő pályaorientációs és szakképzési rendszer működjön, a gazdaság bővülését ne akadályozza a szakképzett munkaerő hiánya, és a megye fiataljai helyben találják meg az oktatás, a szakképzés és a munkavállalás lehetőségét. A szakképzési munkacsoport a gazdaság szereplőivel szorosan együttműködve 2018. májusáig rövid-, közép- és hosszútávon megtenni szükséges intézkedésre tesz javaslatot.

A szakképzési munkacsoport tevékenységét négy operatív területi almunkacsoport segíti (agrárium és vadászat, mérnök és építőipar, kereskedelem és ipar, valamint egészségügy, szociális terület, egészségturizmus és egyéb szolgáltatások). Az almunkacsoportok a munkáltatók bevonásával mérik fel saját szakmai területeiken az elkövetkező 4-5 év munkaerőigényét, és a helyzetelemzés alapján intézkedési terveket javasoljanak a szakképzési munkacsoport részére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.