- hirdetés -

Második állomásához érkezett a Rock Klub, Zenész portrék című új sorozata. Szombat este a Pacsirta utcán, az ismert és népszerű gitáros, Leszkó Róbert volt a főszereplő.

Leszkó Róbert gitáros, az egykori Charlotte, majd First, most pedig a Jammy vezéregyénisége volt a Rock Klub vendége az elmúlt szombat estén.

Ez a rendezvény is bizonyította, hogy jó kezdeményezés a Zenészportré című sorozat, hiszen így egy kicsit közelebbről megismerhetjük a helyi zenészek gondolatait a műfajról, bepillantást nyerhetünk a zene hátterébe, és nem utolsósorban élőzenével is színesítjük az estéket.

Így volt ez most is, amikor a Justh Zsigmond Városi Könyvtár zenei könyvtárosa, Törköly József kérdéseire igyekezett válaszolni. Az hamar kiderült, hogy nem a szavak embere. Kicsit szűkszavúan beszélt, de amikor játszott, akkor  csodálatosan kinyílt és szinte folyt a keze alól a zene. Végül is ez a lényeg, nem kell a sok beszéd, a zenész zenéje az, ami elmond mindent a hallgatóságnak. Tudtuk, hogy Leszkó Robi egy jó gitáros, aki már évtizedek óta a pályán van, sokszor hallhattuk őt játszani zenekaraival, de ez az este egészen más volt. Lenyűgöző gitárjátékát a jazz, a funky és a soul, na meg a blues vezérelte.

Amit Leszkó Róbert nem szavakkal mondott el, azt megtudhattuk a zenéjéből (Fotó: Rajki Judit)

A beszélgetés közben voltak filmbejátszások, korábbi hangfelvételek, és persze az említett élőzene melyeket zenei alapokra játszott. Hogy miért volt más, mint zenekarral? Talán, mert ezen az estén – mivel egyedül játszott – sokkal jobban kidomborodott Leszkó Robi zenei világa, melyet a fentebb említett stílusok vezérelnek. Kimondottan magas színvonalon gitározott, dzsesszes játékában egyszerre volt jelen a gyorsaság, a keménység, de finomság és az intellektuális előadásmód is. Az alkalomra Mihály László festő ismét meglepte az egybegyűlteket egy nagyon jól sikerült portréval.

A Rock Klub szervező csapata ezúton is köszöni Leszkó Robinak, hogy elfogadta meghívást, valamint Törköly Józsefnek hogy elvállalta a moderátor szerepét.

Szombaton a Rock Klub hallgatósága ismét egy szép estével gazdagodott, jövő hónapban pedig folytatódik a Zenészportré sorozat. A következő vendég, a Spektrum zenekar frontembere, Rusznák György lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.