OMTK-ULE 1913: osztályváltásra készülve

Második helyről folytatja az OMTK-ULE 1913 megyei II. osztályú labdarúgó csapata a bajnoki küzdelmeket. Czollner Gábor edző vázolta fel a tavaszi célkitűzéseket.

Kísért a múlt, miként az előző bajnoki kiírásban, az idei szezonban is a Nagyszénás az orosháziak legnagyobb riválisa a bajnoki címért folytatott harcban. A megyei III. osztályban a szénásiak léptek tovább az első helyről a magasabb osztályba, az idén szintén – a szezon felénél – a szomszéd település labdarúgói vezetik a tabellát. Csupán három pont választja el a két gárdát egymástól, február 24-én akár eltűnhet a különbség.

– Hogyan sikerült a felkészülés?

– Január 4-én láttunk hozzá az alapozásnak, kezdetben három szabadtéri gyakorlás szerepelt a programban két fakultatív konditermi edzéssel. Az idő előrehaladtával ez utóbbi foglalkozásokat tesztmérkőzések váltották fel. A tréningeken és az edzőmeccseken mutatott hozzáállással elégedettek lehetünk. Az időszaknak megfelelően nyilván akadnak hibák, de azon munkálkodunk, hogy ezeket minimalizáljuk a rajtig – tájékoztatta hírportálunkat Czollner Gábor, az OMTK trénere.

Osztályváltásra készül az ULE (Fotó: Rajki Judit)

– Történt-e változás a keretben?

– Pardi László és Debreceni Péter visszavonult a játéktól, több játékos pedig a város másik klubjában folytathatja, így Baki Norbert , Harmati Albert, és a rutinos Kánya Péter.  Utánpótlás labdarúgóként kettős versenyengedéllyel szerepel a jövőben  Bogár Patrik, Kolozsvári Csaba, Kolozsvári János. Ők már a hétvégén be is mutatkoztak a Rákócziban felkészülési mérkőzésen. Helyettük érkezett Rákóczitelepről Simon Róbert, aki támadóként lehet nagy hasznára a csapatnak.

– A célt már többször megfogalmazták, irány a megyei első osztály.

– Pontosan így van, elsődleges célunk a feljutás kiharcolása lesz tavasszal. Nem szakítunk az alapkoncepcióval sem: további fiatalokat szeretnénk beépíteni, akik az edzőmérkőzéseken már bizonyították alkalmasságukat. Távlatokban gondolkodva szeretnénk visszaállítani az OMTK és az orosházi foci presztizsét – mondta a tervek kapcsán az edző.

Az OMTK-ULE 1913 a bajnoki folytatásban február 24-én a gyopárosi műfüvön fogadja a Nagyszénás csapatát. A találkozó kezdési ideje: 17 óra.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás