- hirdetés -

A Kispest ellen folytatódott a másodosztályú bajnokság az orosházi női kézilabdázók számára február 16-án, ahol az első félidő utolsó öt perce megpecsételte a két pont sorsát.

Kispest NKK – OXXO Energy Orosházi NKC 25-23 (16-11)

NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Soroksár, 100 néző.

Vezette: Földesi Csaba, Halász András.

Orosháza:

BRUNNER – ANTAL 6, Takács 3 (1), Dancsó, Kamuti 1, Zvolenszky 1, Zsilák 3. Cserék: Makai, Késmárki (kapusok), Tóth S. 2 (1), HATALA 3, SOM 1, Tóth L. 1, Vörös 1, Ulmann 1, Szigetvári. Vezetőedző: Papp László.

Kispest legjobb dobói: Bárdi 9, Fundák 5.

Hétméteresek: 2/2 ill. 4/2. Kiállítások: 8 ill. 8 perc.

A hazaiak kezdték jobban találkozót, kétgólos előnyre tettek szert, de az ötödik percben Tóth Sára test melletti lövése után már a vendégek álltak jobban (5. perc 3-4). Fordulatos játékot hozott a két együttes összecsapása, erre bizonyíték, hogy szűk öt perccel később már ismét a piros-feketéknél volt az előny. Papp László nem volt elégedett a látottakkal, ezért időt kért (9. perc 6-4). Az időkérés után sem sikerült közelebb kerülni az elsietett támadások és a technikai hibák miatt. Az ellenfél is sok hibával tarkítva próbálta bevenni a kaput, átlövéseiket jól olvasta Brunner, ezzel nyújtva biztos pontot a védelemnek. A 20. percben Antal Jenifer lerohanás gólja után ismét egalizált az OXXO Energy Orosházi NKC, majd az utolsó két percben öt hazai találat maradt válasz nélkül. Így alakult ki a félidőben a különbség (30. perc 16-11).

A második félidőben is tartotta három-ötgólos előnyét a Kispest (37. perc 18-14). Védelemben jól tartották az orosháziak a támadókatót, felállt fal ellen nehezen alakítottak ki helyzetet a fővárosiak. Elöl viszont, nem tudták kihasználni a jó védekezést, rendre rossz döntéseket hoztak Papp László tanítványai, ezért a felzárkózás sem sikerült (45. perc 21-17). A végén ugyan két gólra felzárkózott az ONKC, de ezúttal is pont nélkül hagyták el a pályát.

Papp László: Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol a védelem és a kapusteljesítmény dicsérhető. Támadásban viszont olyan hibákat követtünk el, amelyek öngólokkal értek fel.

Folytatás hazai pályán, február 24-én a Nyíradonyt fogadjuk az Eötvös-csarnokban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.