- hirdetés -

Több mint 250 ember, fergeteges hangulat, testmozgás, pozitív energia. Így lehet leírni, azt a mai rendezvényt, amit a Per Vias Naturales Egyesület szervezett a Táncsics gimnázium sportcsarnokában február 17-én.

Már a reggeli órákban sokan érkeztek a Táncsics Mihály gimnázium sportcsarnokába, hogy részt vegyenek a sport- és egészségnapi rendezvényen. Az érdeklődők ma nemcsak az egészségükért tettek sokat, hanem támogatták a kórház gyógyító munkáját is.

A sportolni vágyók különböző mozgásformákat próbálhattak ki, egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon vehettek részt, valamint egészséges ételeket, italokat kóstolhattak. Neves edzők tartottak foglalkozásokat. Bodorik Alma zumba edzése után az orosházi Csiki Rebeka fitness edző melegítette be az izmokat Rubint Réka edzésére.

A sportolni vágyók különböző mozgásformákat próbálhattak ki, egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon vehettek részt (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Az alakreform program előtt volt egy rövid, hivatalos része is az eseménynek. Elsőként Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte, az egészség megőrzése a legfontosabb dolog, amire mindenkinek figyelnie kell.

A beszédek végén kiderült, a megváltott jegyekből 476 ezer forint gyűlt össze. Az erről szóló biankót Nagy Gergő, a Per Vias Naturales Egyesület elnöke adta át dr. Duray Gergőnek. Az Orosházi Kórház főigazgatója megköszönte a szervezőknek a nagylelkű felajánlást, a résztvevőknek pedig azt, hogy jelenlétükkel hozzájárultak ehhez a jelentős támogatáshoz.

Dr. Duray Gergő az Orosházi Kórház főigazgatója elmondta, ez a jótékonysági sportnap a Per Vias Naturales Egyesület szervezésében jött létre, melynek befolyt összegét az Orosházi kórházért alapítványnak ajánlották fel.
– Ezt a 476.000 forintot a kórház eszközparkjának fejlesztésére szeretnénk fordítani. Fontos a megelőzés, a kórházban betegekkel találkozunk, de egy ilyen rendezvénnyel hangsúlyozhatjuk, nagyon fontos a megelőzés és az egészséges életmód – fogalmazott dr. Duray Gergő.

 A rendezvényre megváltott jegyekből 476 ezer forint gyűlt össze (Fotó: Rajki Judit)

Illés Boglárka az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára elmondta, az egyik fontos célkitűzése a Magyar Kormánynak az, hogy minden fiatal naponta végezzen valamilyen sporttevékenységet. Ez a cél csak akkor valósítható meg és csak akkor lehet eredményes, hogyha a fiatalok saját maguk szeretnének sportolni.

A helyettes államtitkár kiemelte, azért van szükség ezekre az eseményekre, mert minél több ilyen esemény valósul meg, annál jobban elérik ezt a célkitűzésüket, hiszen már több mint 1,2 tized millió fiatal sportol a mindennapokban.
– A sport egyszerre nevel a kitartásra, és előtudja segíteni azt, hogy jól és hasznosan tudják eltölteni a szabadidejüket a fiatalok, és minden korosztály – hangsúlyozta Illés Boglárka.

Nagy Gergő a Per Vias Naturales Egyesület elnöke kitért rá, azért fontosak ezek a rendezvények, mert a mindennapos mozgásmegelőző hatású az egészség megőrzés szempontjából.
– Az egyesület egyik legfontosabb célkitűzése az, hogy az egészséges életmódot tegye népszerűvé a fiatalok körében – tájékoztatott az egyesületi elnök.

Rubint Réka hangsúlyozta, mindig a mozgás öröméért sportoljunk (Fotó: Rajki Judit)

Simonka György országgyűlési képviselő elmondta, örül annak, hogy megtelt a sportcsarnok olyan emberekkel, akiknek fontos az egészségük, és tesznek is annak érdekében. Fizetnek, hogy támogassák az Orosházi Kórházat.
– Az itt sportolók, karitatív munkát is végeznek, az Orosházi Kórházban betegeskedők gyógyulását segítve ezzel– emelte ki Simonka György.

Az adományátadás után Rubint Réka Alakreform edzése pörgette fel igazán a hangulatot és a vérkeringést, megmozgatva ezzel több mint 250 sportolni vágyó embert.

A programja után Rubint Réka hangsúlyozta, mindig a mozgás öröméért sportoljunk, ha pedig az alakunkat szeretnénk formálni, fogyni vagy esetleg hízni akarunk, akkor azt tudatos táplálkozással tegyük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.