- hirdetés -

Hamarosan megújult laktanyából indulhatnak bevetésre az orosházi tűzoltók, még idén be is fejeződhet a több mint fél évszázados orosházi tűzoltólaktanya felújítása. A helyi parancsnok szerint nagyon régóta várnak a fejlesztésre, melynek kapcsán a térség országgyűlési képviselője, Simonka György kiemeli, az egész körzet számára jelentős beruházás mögött hosszú évek munkája van, a kiválóan teljesítő orosházi tűzoltók megérdemlik a legmodernebb feltételeket.

Még idén elkezdődhet az épületgépészetileg, és épületvillamossági szempontból is elavult orosházi tűzoltóság épületének felújítása. A főépület teljes rekonstrukciója mellett a tetőtér beépítése – ahol a katasztrófavédelmi kirendeltséget helyezik el – is szerepel a teendők listáján. A beruházás a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság saját forrásából valósul meg.
– A terveket elfogadták, jelenleg a közbeszerzés zajlik. Nagyon örülünk és régóta vártunk már a felújítást. Bár a körülményekre így sem panaszkodhatunk, de a folyamatos apró karbantartási feladatok sok pénzt felemésztenek – indokolta a felújítást lapunknak Bohák János tűzoltó alezredes, helyi parancsnok.

Kívül belül megújul a tűzoltók épület (Fotó: Premiterv Kft.)

A tűzoltók munkafeltételeinek javításán évek óta dolgoznak nem csak Orosházán, az egész körzetben. Dél-Békés országgyűlési képviselője, Simonka György az eddigi elért eredményekre is visszautalva elmondta, a vadonatúj tűzoltóautók és eszközbeszerzések mellett az orosházi laktanya felújításával hosszú évek munkájának gyümölcse érik be.
–Régi ígéretünket teljesítjük az idén megvalósuló, az egész laktanyát érintő beruházással. Többször kellett újfent nekivágnunk a munkának, de soha nem vettük le a szemünket a célról. A kiváló munkát végző orosházi tűzoltók megérdemlik a modern körülményeket, a térségben élők pedig a gyorsabb, hatékonyabb ellátást – emeli ki Simonka György.

Régi igény válik valósággá a felújítással (Fotó: Rosta Tibor)

Az Orosházi Tűzoltó-parancsnokságon jelenleg 66 lánglovag szolgálja a több mint 57 000 ember biztonságát a városban és környékén. Eszközeik megfelelőek, tavaly májusban például egy vadonatúj, 140 millió forint értékű modern gépjárműfecskendőhöz jutottak, így bármilyen káresetre – legyen szó tűzről, balesetről – felkészültek.

Megtudtuk, az erősen leromlott állagú laktanya felújításának vonatkozásában folyamatosan keresik a lehetőségét annak, hogy a munkálatok idején megfelelő helyet biztosítsanak az ideiglenes parancsnokságnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.