- hirdetés -

Manapság igen ritka, amikor valakinek a szenvedélye egyben a munkája. Andrási Norbert három gazdasági diplomával úgy döntött, nem a számok világában éli le életét, ehelyett a sörfőzést választotta.

Az orosházi fiatal alig több mint két éve foglalkozik sör készítésével, de eleinte fogalma sem volt, hogy egyszer ezen a területen fog dolgozni. Gimnáziumi évei alatt pénzügyi pályára készült, hiszen úgy látta, akkoriban leginkább a gazdasági szakemberek iránt volt kereslet.

–Diákként nem tudtam pontosan, hogy mit csinál egy közgazdász. Láttam, hogy jól élnek, nagy felelősség alatt dolgoznak és érdekesnek tűnt, amivel foglalkoznak – fogalmazott Norbi, aki elmondta, többek között ezért is szerzett gazdasági vonalon három diplomát.

Sosem késő pályát módosítani (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

–Néhány cégnél megfordultam már, külföldön is, ahol értékes tapasztalatokat szereztem. Valóban érdekes tud lenni ez a világ, de mégis úgy éreztem, számomra nem az önmegvalósítás csúcsa. Hiányzott a szikra, ami a munka szeretetéből fakad – meséli.

A hobbiból munka, a munkából hobbi

A sörfőzés 2015 őszén kezdődött, amikor Budapestről éppen hazalátogatott. Telekocsival utazott haza egy tótkomlósi férfi társaságában, aki sörkészítéssel foglalkozott, ő avatta be a részletekbe.

–Azóta is mindig van nálam legalább egy üveg sör, amikor Orosházára utazok. Ezzel szeretném megköszönni, hogy segített rátalálni az utamra – mondta, majd nevetve hozzátette, az ital csupán a Budapest Orosháza közötti távon van meg, hiszen hazaérkezése után a család és a barátok azonnal elkapkodják.

Így még 2015 karácsonyán megkapta az első sőrfőző készletét, majd januárban el is készítette az első saját főzetét. Elmondása szerint meglepően finom lett, de ami még fontosabb emberi fogyasztásra is alkalmas volt.

– Számomra a sörfőzés olyan, mint egy bográcsozás, egy igazi közösségi élmény. A barátok átjöttek, és mialatt én készítettem az italt, ők a korábbi főzeteket kóstolták. Végül mindig oda lyukadtunk ki, hogy nyitni kéne egy saját üzemet – emlékezett vissza a kezdetekre.

Máshogy kel fel reggelente, hiszen szereti amit csinál (Fotó: magyarkonyhaonline)

Norbi, ha saját üzemet nem is nyitott, de fél évvel ezelőtt lehetősége adódott csatlakozni a Horizont Brewing névre hallgató tízfős, családias hangulatú sörfőző üzemhez. Itt megtalálta azt a bizonyos szikrát, amit eddig keresett. A hobbija lett a munkája.

Ebben a szakmában is a folyamatos fejlődésre törekszik a 28 éves fiatal, hiszen jelenleg a Szent István Egyetemen tanul a sörfőzésről, de emellett amerikai internetes kurzusokkal is tökéletesíti tudását a témában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.