- hirdetés -

Fontos tudni, hogy a főiskola vagy egyetem kiválasztása nem feltétlenül visszafordíthatatlan döntés. Néhány félév megtétele után nyugodtan át lehet jelentkezni másik szakra, vagy másik főiskolára. Ha a hallgató, a szakjához közelit választ, akkor még a megszerzett vizsgáit (kreditjeit) át is viheti a másikra.

Mindenképpen célszerű mérlegelni, hogy mennyi pontszám van és mit számítanak be az év végi tárgyak közül a választott szaknál. Ebben van egy pontszámító a felvi.hu oldalon. Ha bizonytalanság merülne fel, akkor telefonon nyugodtan utána lehet érdeklődni.

A második – de legalább ilyen fontos – szempont, hogy a szülők mennyit tudnak áldozni a képzésre. Beletartozik a költségtérítés, kollégiumi díj, albérlet, utazás, étkezés, bulik költsége. 100-150 ezer forint alatt nem igazán ússza meg senki, ha távoli intézménybe jelentkezik.

Végül pedig olyan szakot és iskolát ajánlatos keresni, ahol a hallgató örömét leli az ottlétben. Legyen érdekes a képzés, izgalmas a diákélet és a megszerzett diploma adjon biztos elhelyezkedést. A neten könnyedén utána lehet járni, hogy milyen diplomákkal milyen esélyek vannak munkaerőpiacon. Ha mindenki a leendő szakmát szeretettel és élvezettel tanulja, akkor nem lehet mellé lőni!

Bővebb információ a www.kodolanyi.hu oldalon, a  reka@kodolanyi.hu e-mail címen, vagy telefonon az ingyenesen hívható zöld számunkon: 06 80 203 769-en.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.