- hirdetés -

Ismét csökkent az álláskeresők száma az Orosházi járásban: a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály decemberi kiadványa szerint 23 fővel kevesebb nyilvántartott álláskereső volt a novemberi számokhoz képest.

A Munkaerő-piaci helyzetkép 2017. decemberi lapszáma szerint 1113 álláskereső volt az Orosházi járásban, szemben az egy hónappal korábbi 1136 fővel. A csökkenő tendencia tavaly októbertől kezdve folyamatos, az utolsó negyedévben összesen 119 személy talált munkát. Egyedül szeptemberben volt megfigyelhető számottevő növekedés az álláskeresők számában (+130 fő), ekkor a szezonális nyári munkák befejeztével többen jelentkeztek be az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán nyilvántartási rendszerébe.

A 2017. decemberben nyilvántartott 1113 személy aktív gazdasági népességhez viszonyított aránya 5 százalék, amely az egy évvel korábbi adatokhoz képest 0,4 százalékos csökkenést mutat. Az álláskeresők iskola végzettségének összetétele változatlan maradt mind az előző hónappal, mind az előző évvel összevetve: 2017 utolsó hónapjában továbbra is a szakmunkások kerestek munkát (365) a legtöbben, ettől kissé elmaradtak a nyolc általános vagy  kevesebbel (358) és az érettségivel rendelkező (338) munkakeresők. 

A tárgyhavi záróállomány szerint az Orosházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán december hónapban 486 munkaerőigényt regisztráltak, melyből 238 szűnt meg ebben az időszakban.

A nyári időszakban általában többen dolgoznak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Kiváló eredményekkel zárta a decemberi hónapot egész Békés megye: mind a kilenc járásban csökkent az álláskeresők száma. Ez megyei szinten mínusz 310 főt jelentett novemberhez képest, amellyel az álláskeresők aránya 6,6 százalékra redukálódott (2017. november 6,8%). A záróállomány alapján megállapítható: a 4449 álláshelyből 1464-t töltöttek be, így hónap végére 3023 nyitott pozíció maradt még elérhető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.