- hirdetés -

A depresszió volt a témája a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum sorozatának első előadásán a Polgármesteri Hivatal nagytermében. Az érdeklődők a depresszió tüneteiről, lehetséges okairól és kialakulási gyakoriságáról hallhattak érdekes információkat.

A kábítószerfogyasztás visszaszorítása, a fogyasztás hátrányainak ismertetése a legfőbb céljai a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) rendezvénysorozatának. Ennek első előadása dr. Dobóvári Béla, klinikai szakpszichológus tolmácsolásában a depresszióról szólt, február 12-én, a Polgármesteri Hivatal nagytermében.

– Az előadás a hangulatzavarokról szól, a depresszióról, a mániáról és a mániás depresszióról, tehát a hangulatzavarok különböző típusairól. Azért fontos beszélni erről, mert manapság egyre nagyobb számban szenvednek az emberek ilyen zavaroktól. Magyarországon is egy hónap alatt 300 ezer embert érint, akik közül nagyjából csak 90 ezren részesülnek gyógyszeres kezelésben – ismertette előadása témáját és okait Dobóvári Béla.

Dr. Dobóvári Béla tartotta a rendezvénysorozat első előadását (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az eseményre sokan voltak kíváncsiak, majdnem teljesen megtelt az előadás helyszínéül szolgáló terem. Dávid Zoltán, polgármester üdvözölte a vendégeket, kiemelte az önkormányzat és a KEF jó kapcsolatát, valamint a pályázat sikeres, százszázalékos támogatottságát, aminek köszönhetően létrejöhetett a rendezvénysorozat.

Tőle Dobóvári Béla vette át a szót. Előadásából kiderült, hogy a depresszió a második legelterjedtebb betegségnek számít világszerte, a rákos betegségeknél gyakrabban fordul elő, csak a szív- és érrendszeri betegségek gyakorisága előzi meg. A betegségről szóló első feljegyzések meglehetősen hosszú időkre nyúlnak vissza. Az érdeklődők megtudhatták többek között a betegség tüneteit, lehetséges okait és, hogy mekkora szerepe van a genetikának vagy az ember életkorának a depresszió kialakulásában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.