- hirdetés -

Boldog, ünnepi alkalomra öltözött barátaik és hozzátartozóik előtt vehették át a szalagot a Táncsics Mihály Gimnázium végzősei szombat délután, az Eötvös-csarnokban.

A Székács- és a Kossuth-iskola után a Táncsics végzős tanulóinak is elérkezett az idő, ők is megkapták szalagjukat, jelezvén, hogy a felnőttkor küszöbére értek és hamarosan elhagyják az intézményt. A jeles eseményre február 10-én, az Eötvös-csarnokban került sor, amely rövid idő alatt megtelt szülőkkel, hozzátartozókkal és barátokkal.

Az ünnepélyes eseményt a köszöntőbeszédek nyitották. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere üzenetben köszöntötte a diákokat, bízva abban, hogy középfokú tanulmányaik végeztével úgy lépnek ki az iskola kapuján, hogy a bizonyítványok mellett felejthetetlen emlékeket is visznek magukkal. A tizenegyedik évfolyamosok nevében Kasuba Dóra osztotta meg ünnepi gondolatait.

– A rátok kerülő szalaggal nem váltok egy csapásra érettebbé, sajnos nem lesz meg vele együtt az érettségi bizonyítvány. De a kabátotokra tűzött szalag azt jelenti, hogy a Táncsics legidősebb diákjai vagytok, akik sokat tettek az iskola hangulatáért és történeteitek tovább élhetnek a gimnázium falai között, akkor is, ha már elballagtatok – köszöntötte diáktársait Kasuba Dóra.

Idén 155-en léptek a Táncsics szalagosainak sorába (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

A végzősök nevében Rózsa Judit mondott köszöntőt. –Úgy érzem, ajtók sokasága előtt állok, és nem tudom jól választok-e. Hiszen az ajtók nem egyformák. Vannak, amelyen azonnal sikerül belépni és vannak, olyanok is, amelyet kitartóan kell zörgetni a bebocsátáshoz. De minden ajtó azért van, hogy valaki kinyissa és átérjen rajta – mondta. Megköszönte szüleiknek a támogatást, kiemelve, hogy a szalag, amit ma kapnak, az övék is.

A köszöntők sorát az iskola igazgatója, Blahó János zárta. Kiemelte, hogy a ballagás utáni második legnagyobb ünnep, a szalagavató az együvé tartozásról, ugyanakkor a búcsúzásról és a továbblépésről is szól. Köszöntötte az iskola nyolcvanötödik generációját és reményét fejezte ki, hogy a sikeres érettségi után közülük mindannyian csatlakoznak ahhoz a 11 543 emberhez, akik eddig a gimnázium nagy családját alkották. Ezt az ünnepélyes esemény legfontosabb pillanata, a szalagok tűzése követte. Idén 6 osztály 155 tanulója kapta meg a felnőtté válást jelképező szimbólumot. Az első színpadra lépő osztállyal párhuzamosan pedig a tizenegyedik évfolyamosok az iskolavezetés tagjainak is szalagot tűztek. A tanulók szalagkötése után pedig a hagyományoknak megfelelően az osztályok képviselői is szalagot kötöttek a jelképes vándorbotra.

Seres Adél és Miszlai Márton zenés produkciója következett, majd az angol és bécsi keringőé volt a főszerep. A tanulók eredményeinek, sikereinek felsorolása sem maradhatott el, szerencsére van mire büszkének lennie az iskolának. Végül az osztályok életét bemutató kisfilmek és saját produkcióik zárták a műsort. Az előadásokat, a több hetes felkészülés eredményét vastapssal jutalmazta a közönség.

Az estének azonban messze nem volt még vége. Az ünnepséget bál követte, amire a gimnázium aulájába várták a végzősöket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.