Több pénz a lakásokra

Orosháza Város Önkormányzata hat millió forintra növelte a Családi Otthonteremtési Kedvezmény (CSOK) önkormányzati támogatási forrását: a 2015-ben elindult kormányzati programban lakásvásárlására lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni, melyhez tavaly óta városunk önkormányzata is támogatást nyújt.

Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016-ban fogadta el azt a helyi rendeletet, mely szerint 2017-től azoknak, akik jogosultak otthonteremtési kedvezményre és igénybe veszik azt, használt lakás vásárlása esetén egyszeri, 600 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kapnak, amennyiben munkáltatójuktól is legalább ekkora összegű vissza nem térítendő támogatásban részesülnek. A lakáscélú támogatás csak Orosháza közigazgatási területén vásárolt ingatlanokra vonatkozik, melyre a 2017-es költségvetésben kétmillió forintot határoltak le. Tavaly három család vette igénybe a CSOK önkormányzati támogatását összesen 1,8 millió forint összegben. Az idei költségvetésben a rendelkezésre álló összeget hat millió forintra emelték, mellyel tíz család támogatására nyílik lehetőség.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás