- hirdetés -

Zenével, tánccal, finomságokkal fűszerezett farsangi mulatság helyszíne volt február 11-én a gádorosi Kisboldogasszony Katolikus Általános Iskola. A rendezvény évtizedes hagyományokkal bír az intézményben.

A farsangi tradícióknak nem nehéz megfelelni: egyetlen dolgunk van ilyenkor, jókat kell vigadni. Ennek teljes mértékben eleget tettek a gádorosi iskolában, ahol délelőtt az alsó, délután pedig a felső tagozatosok és pedagógusaik, szüleik mulatoztak együtt a böjti időszak kezdete előtt.
– Mivel elég sokan vagyunk ahhoz, hogy ne férjünk el egyszerre az iskola tornatermében, ezért rendezzük külön az alsósok és a felsősök farsangi buliját – mondta Kozmer Imre igazgató. – Emellett nem is ugyanaz a kettő, hiszen az alsó tagozatosok beöltöznek, míg a felsősöknél inkább egy esti diszkóval egybekötött szórakozásról van szó – fogalmazott.

Ugyanakkor mindkettőnél szokás, hogy valamelyik évfolyam műsorral készül. Idén elsőtől negyedikig minden osztály fellépett, majd jelmezes felvonulás következett Ronaldókkal, kalózokkal, királykisasszonyokkal.

Bemutatkoztam a kalózok is (klikk a a képre) Fotó: Pirer Kata

Délután a felsősök vették át a stafétát, egészen a pontosan a hetedikesek.
– Régóta hagyomány, hogy ez az évfolyam készíti a műsort, ők szolgáltatják a büfét, és természetesen az ebből, valamint a tombolából, belépőből összegyűlt pénz is az övék. Ez minden évben szép összeg, amiből aztán nyolcadikban tablót, fényképet készíttetnek, vagy osztálykirándulásra fordítják – emelte ki az iskola igazgatója.

A műsorra ezúttal sem lehetett panasz, a két hetedik osztály táncos, zenés, vidám jelenetekkel, énekléssel tarkított, bő negyven perces összeállítását zajos tapssal jutalmazta a közönség. A siker több hetes munka jutalma volt, a diákok osztályfőnökeik vezetésével december óta készültek erre a délutánra.
– Először kitaláltuk, hogy milyen táncokat, jeleneteket szeretnénk előadni, majd az interneten ehhez keresgéltünk zenéket. Jelmezek tekintetében igyekeztünk viccesre venni a figurákat, szerepcseréket alkalmazunk, fiúk lányoknak, lányok fiúknak öltöznek be, sztárokat elevenítünk meg – részletezte mosolyogva Kabai Mátyás, a 7. b osztályfőnöke a műsor előtt.

Mosolyból és kacagásból nem volt hiány (klikk a képre) Fotó: Pirer Kata

Hozzátette, össze sem tudja számolni, hány órányi munka van a műsor elkészítésében, a szervezésben, a tombolatárgyak gyűjtésében, csomagolásában, a tornaterem feldíszítésében, a büfé összeállításában.
– Általában egy órákat gyakoroltunk naponta, a vége felé már többnyire kettőt, a főpróba majdnem három órásra sikeredett. A szülők úgyszintén nem kevés munkával járultak hozzá a mai naphoz, hiszen ők hozták a szendvicseket, süteményeket, üdítőket a büféhez, valamint a jutalom tortákat a két osztálynak – sorolta.

A készülődés közepette pedig nem veszett el a lényeg sem: a hetedikesek nagyszerűen érezték magukat, emellett megcsillogtatták kreativitásukat, bizonyították kitartásukat, és nem utolsó sorban igazi közösséggé kovácsolódtak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.