Új életre kelhet az SOS Gyermekfalu Battonyán

A Dél-Békés fejlesztését hivatott koncepció, a Calendula Tervben kimunkált program továbbgondolásán dolgoznak a battonyai városvezetés, a Békéscsabai Tankerületi Központ szakemberei, és az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa képviselői.

Dél-Békés országgyűlési képviselője, Simonka György a február 7-i egyeztetést követően hangsúlyozta, szeretnék, ha az épületegyüttest a tankerület főleg táboroztatásra, képzésekre, és humánerőforrás-fejlesztésre hasznosítaná – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleményből.

2015 nyarán költözött Battonyáról Orosházára a gyermekfalu, a korábbinál önállóbb életre nyújtva lehetőséget az első hazai integrált gyermekfaluban. A határ menti településen azóta hasznosításra, értékesítésre vár a lakóházakból, kiegészítő épületekből, irodaházból álló, illetve szabadidős, közösségi tereket magába foglaló komplexum.

Bánki András Békéscsabai Tankerületi vezető (középen) és Simonka György országgyűlési képviselő a battonyai városvezetéssel, valamint szakemberekkel egyeztetett

Battonya vezetői a Calendula Terv alkotóihoz fordultak, hogy a térség komplex felzárkóztatása és fejlesztése keretében megfelelő megoldást találjanak az épületegyüttes hasznosítására.  
– Azon dolgozunk, hogy az SOS Gyermekfalu újra élettel teli, és gyerekzsivajtól hangos legyen. Szeretnénk, ha az épületegyüttest a tankerület főleg táboroztatásra, valamint képzésekre, és humánerőforrás-fejlesztésre hasznosítaná – emeli ki Simonka György hozzátéve, óriási jelentősége lehet a térségben annak, ha az SOS Gyermekfalu új életre kel.

A „Calendula Szövetség” munkacsoportjai többféle tervet, elképzelést dolgoztak ki a hasznosításra, a tárgyalások a célegyenesben tartanak, a dél-békési és battonyai környezet pedig minden szükséges feltételt tud biztosítani – fogalmaz a közlemény.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás