Sajtótájékoztatót tartott Orosházán az LMP

Békés megye három választókerületébe látogatott el Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke. Az orosházi sajtótájékoztatón bemutatkozott a megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselőjelöltje, Németh Sándor.

Hadházy Ákos Békés megyei körútjának egyik állomása volt Orosháza is. Az LMP társelnöke az országot érintő kérdésekről, a választókerület képviselőjelöltje, Németh Sándor pedig Orosháza és Dél-Békés helyzetéről beszélt.

Hozzátette, hogy a politikában is sok minden függ az áprilisi országgyűlési választástól, hiszen – ahogy fogalmaz – a magyar kormány eddig csak nevében volt kormány.
-Kormányról nem beszélhetünk. Eddig csak kampány volt, ezért nem beszélhetünk Orbán kormányról, hanem csak Orbán kampányról. Évek óta tart az a hazugság, miszerint Magyarországnak egyetlen problémája van, az pedig a menekültválság – tette hozzá a társelnök.

Beszédében megemlítette, hogy vidéken, így Orosházán és környezetében nincs érdemleges fejlődés. Az LMP úgy véli, hogy meg kell állítani azt a folyamatot,melyet szerintük csak úgy lehet nevezni, hogy a történelem legnagyobb felülről szervezett és vezetett lopássorozata.

Kiemelte, hogy az említett problémák felszámolásához szükséges bizalom megszerzéséhez szükség van új tagokra, fiatalokra. Elmondta, hogy ma Magyarországon a fiatalok azok, akik legjobban elfordultak a politikától.

A 21 éves Orosházi születésű politikus a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karán tanult, a jövőben közgazdászként szeretne tevékenykedni. A képviselőjelölt szerint is kiemelten fontos, hogy fiatalok is részt vállaljanak a politikában és a mindennapokban.
– Szükséges, hogy április 8-án elmenjünk szavazni. Én úgy látom, hogy a korosztályomat nem érdekli a politika. Eljutottunk oda, hogy a fiatal generáció már nem ebben a térségben képzeli el jövőjét, hanem messze a családtól, messze a nagyszülőktől. Ez egy olyan probléma, melyet meg kell oldanunk, és a jelenlegi kormánynak erre nincs megfelelő válaszlépése – mondta Németh Sándor.

Németh Sándor (j): A fiatal generáció már nem ebben a térségben képzeli el jövőjét.

A képviselőjelölt úgy véli, fontos, hogy a fiatalok helyben, egy megfelelő oktatás mellett megkapják azt, amire szükségük van, és vállalkozóként, vagy munkavállalóként itt maradjanak és ezt a térséget javítsák, fejlesszék. Az LMP szeretné a vállalkozásokat is segíteni például egy inkubátorházzal, ahol szakemberek taníthatnák be a gyakornokokat, ezzel szerezve munkatapasztalatot. Kiemelte, mivel a fiatalok elvándorolnak, ezzel a térség kiöregszik, ezért szükségesnek érzi egy idős gondozási rendszer kiépítését is.
Véleménye szerint Dél-Békés egyik nagyon fontos kérdése a korrupció, melyet meg kíván akadályozni a fiatal politikus. A forrásokat nem látszat beruházásokra, nem “képviselőpresztízs” növelésre, hanem fenntartható és életképes programokra kell felhasználni.

Takács Péter, az LMP megyei elnöke hangsúlyozta, két olyan elem van, amelyek a jövőben meghatározhatják Békés megye fejlődését. Egyik a bérfelzárkóztatás.
– Az országos béreknek átlagosan 30 százalékával keresnek kevesebbet az emberek a térségben. Úgy vélem ez az egyik dolog, amin a következő kormánynak változtatni kell – mondta Takács Péter.

Másik elemként pedig az infrastrukturális helyzetet emelte ki a párt megyei elnöke. Elmondta, hogy Békés megye egyike azon kevés megyék közül, melyet autópálya és autóút nem ér el, de ezen az M44-es autóút megépítése sokat fog javítani. Az alsóbbrendű utak rossz állapotát is kiemelte Takács Péter, és elmondta, túlzás nélkül lehet járhatatlannak nevezni az adott útszakaszokat.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás