- hirdetés -

Tisztelt Választópolgárok!

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény, valamint végrehajtási rendeletei alapján tájékoztatom a Tisztelt Választópolgárokat az alábbiakról:

A Köztársasági Elnök az országgyűlési képviselők 2018. évi választását 2018. április 8. napjára tűzte ki. Szavazni egy egyéni választókerületi jelöltre és egy országos listára lehet. Az országgyűlési választásokon nemzetiségiként regisztrált választópolgár pártlista helyett nemzetiségi listára szavazhat.

A Békés megyei 04. Országgyűlési Egyéni Választókerület székhelye Orosháza, a hozzá tartozó települések száma 26.
Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) három tagjának és két póttagjának megválasztására 2018. január 31-én, eskütételére pedig 2018. február 5-én került sor. Az OEVB tagjai sorából megválasztotta elnökét és elnökhelyettesét.

Az OEVB elnöke: Dr. Domonkos István
elnökhelyettese: Dr. Szula Attila
tagja: Dr. Bándiné dr. Kádár Marianna
póttagjai: Dr. Gáspár Katalin
Dr. Letavecz Ilona

Az OEVB székhelye: 5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6.
Telefon: 06-68-413-022
Fax: 06-68- 411-545
E-mail: jegyzo@oroshaza.hu

Az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda:
vezetője: Dr. Horváthné dr. Barta Edit
székhelye: 5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6.
Telefon: 06-68-413-022
Fax: 06-68-411-545
E-mail: jegyzo@oroshaza.hu

Delegálás OEVB-be:
Az OEVB-be 1-1 tagot bízhat meg az egyéni képviselőjelöltet állító jelölő szervezet, valamint a független jelölt. A közös jelöltet állító jelölő szervezetek közösen bízhatnak meg egy tagot. Az OEVB megbízott tagját 2018. március 23-án 16.00 óráig lehet bejelenteni az OEVB elnökénél. A bejelentésnek tartalmaznia kell a megbízó jelölő szervezet vagy független jelölt nevét, a megbízott tag nevét, magyarországi lakcímét és személyi azonosítóját. A bejelentést írásban kell megtenni, további formai kötöttség nincs. A bejelentés megkönnyítése érdekében nyomtatványsablon kerül közzétételre a www.oroshaza.hu oldalon, az Országgyűlési képviselők választása 2018. menüpont alatt.

Értesítő:
Az a választópolgárt, aki legkésőbb 2018. február 9-én a szavazóköri névjegyzékben szerepel, a Nemzeti Választási Iroda értesítő megküldésével tájékoztatja a szavazóköri névjegyzékbe vételéről. Az értesítő a választópolgár értesítési címére, ennek hiányában lakcímére kerül kézbesítésre, legkésőbb 2018. február 19-ig.

Az egyes választási határidőkről, az aktuális választási információkról folyamatosan tájékoztatom a lakosságot az Orosházi Élet lapszámaiban, valamint a www.oroshaza.hu weboldalon. Amennyiben a választási eljárással kapcsolatban kérdése merül fel, kérem forduljon az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Irodához, vagy keresse fel a www.valasztas.hu internetes oldalt.

Dr. Horváthné dr. Barta Edit
OEVI vezető

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.