Székelyföldről erősít az OFKSE

Nagy a mozgolódás az orosházi férfi kézilabdázóknál. Ezúttal egy húszesztendős irányító játékost igazolt az Orosházi FKSE-LINAMAR élvonalbeli együttese.

Balázs Botond a román élvonaltól közelmúltban visszalépett Székelyudvarhelyi KC csapatából érkezik a Viharsarokba.

Miután a napokban elhunyt dr. Verestóy Attila, a székelyudvarhelyi klub alapítója és főtámogatója, a csapat elnök és szponzor nélkül maradt. Az egyesület vezetésének minden igyekezete ellenére sem sikerült megmentenie a klubot, ezért a bajnokságtól való visszalépés mellett döntöttek. A csapat játékosai szabadon igazolhatóvá váltak, így került az Orosháza látókörébe a fiatal tehetség.

Az irányító fél plusz kétéves szerződést írt alá a zöld-sárgákkal (Fotó: Jos Joosten)

Balázs Botond az SzKC utánpótlás csapataival – a szintén udvarhelyi származású átlövőnk, Mihály Zsolt társaságában – éveken át számos szép sikert ért el a román bajnokságban és nemzetközi tornákon is, majd 2016 nyarán, 19 esztendősen került fel az ifjúsági csapatból a felnőtt együttes keretébe. Hamar beilleszkedett a “nagyok” közé, becsülettel megküzdött minden egyes játékpercért és hasznos tagjává vált a 2016/2017-es szezonban bajnoki negyedik helyezést elért Székelyudvarhely csapatának. Botond tehetségét egy napokban adott interjújában volt edzője, Dragan Djukic is kiemelte – írja a klub honlapja.

A 189 centiméter magas és 87 kilogramm súlyú fiatal játékos a 2017/2018-as idényben is meghatározó játékosa volt a tabella 3. helyén álló székelyföldi gárdának, az ősszel 15 gólt szerzett a bajnokságban, több bajnoki találkozón és felkészülési mérkőzésen is nyerőembernek bizonyult.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás