- hirdetés -

A tavalyi nagysikerű Wedding gála után, a múlt hét végén Békéscsabán, a Csabagyöngye nagytermében adtak randevút egymásnak az esküvőkhöz, lakodalmakhoz kapcsolódó szakmák legjobbjai.

2012-ben született meg az az ötlet, hogy egy – mindenki érdekét szolgáló – szakmai alapokon nyugvó szavazást valósítsanak meg a szolgáltatók között, amellett egy nemes, karitatív célt is szolgáljanak. Az alapgondolat arra épült, hogyan hívják fel a figyelmet a térségre, a tehetséges fiatalokra, sikeres vállalkozásokra, minőségi rendezvényeken keresztül. Az esküvőkön, lakodalmakon részt vevő, dolgozó cégeket, vállalkozásokat kértek fel arra, hogy véleményezzék saját kollégáikat, a piacon résztvevő konkurenciájukat. A tavalyi, mintegy ötven versengővel szemben, idén majd százhúsz esküvői vállalkozás versenyzett a díjakért. Megválasztották többek között a megye legjobb helyszínét, esküvőszervezőjét, vőfélyét, ceremóniamesterét is. Mindemellett a közösségi média felületen leadott szavazatok alapján közönségdíjakat is kiosztottak.

Nagy érdeklődés övezte a szakmák legjobbjainak díjazását (Fotó: V-Art)

 Mentők az esküvőn

A békéscsabai gálát az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál nyitotta meg, hisz az est bevételét a mentők részére ajánlották fel a szervezők. A megnyitó után a zsúfolásig megtelt nagyterem menyasszonyi ruha bemutatót láthatott, majd kiosztották a díjak első részét. Ezután menyecske ruhákat és az egyszerűbb vonalvezetésű menyasszonyi ruhákat tekinthették meg a résztvevők, majd ismét hullott a díjeső. Nagy örömünkre három kategóriában is orosházi díjazottnak tapsolhatott a teljes szakma. Csakúgy mint a tavalyi gálán, a zenekarok közül a Silver zenekar, a fotósok közül Püspöki Zsolt megkapta a kiemelkedő szolgáltató címet, a cukrászok közül pedig Ficsor Zoltánt ítélte legjobbnak a szakma, sőt a kiváló orosházi cukrász a közönségdíjat is haza hozhatta.

Közönség vagy szakma?

A Silver zenekar – bár mindegyikük saját polgári foglalkozása mellett zenél – komoly hírnévre tett szert, és már nem csak a környéken. Tíz éve rendszeres fellépők a Békéscsabai Kolbász Fesztiválon, a csorvási Lakodalmas Fesztivál legjobb zenekara és nagyon sokszor hívják őket lakodalmakban zenélni.

 – Ez öröm, de gond is, hisz ki kell jelölnünk több hétvégét is, amelyre nem vállalunk fellépést, ami csak a családé. A másik oldalról nagy boldogság, hogy kedvel minket a közönség és mindig jó érzés, ha sikerül az ifjú pár életének az egyik legjelentősebb napját széppé, emlékezetessé tenni. A mostani elismerés más, hisz ezt a szakma adja, de talán éppen e miatt legalább olyan értékes számunkra – hangsúlyozza a Silver zenekar képviseletében K. Tóth Péter.

Ez a tágabb családunk

Lassan harminckét éve készíti és szállítja az esküvői tortákat, süteményeket a Ficsor cukrászda, és vezetője Ficsor Zoltán. Ez a hatalmas szám már magában is jól mutatja, mennyire közismert és közkedvelt az a szolgáltatás, melyet nyújtanak. Ugyanakkor rengeteg munkát, logisztikát és szervezést igényel, hogy mindig, mindegyik helyszínen, pontosan a kellő időben legyen ott a torta, hisz majd minden hétvégén több lagziba is szállítanak.

Ficsor Zoltán és felesége az oklevéllel és a két díjjal (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

 – Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a szakma és a közönség is minket választott. Nagyon örültünk ismét a díjaknak, annak pedig különösen, hogy ilyen alkalmakkor, mint a Wedding Gála, találkozhatunk azokkal, akikkel év közben ritkábban, hisz általában külön-külön rendezvények emlékezetessé tételén dolgozunk. Ilyenkor együtt van a tágabb „családunk”, sok mindent meg tudunk beszélni – teszi hozzá Ficsor Zoltán.

Egyedi stílusban

Ugyancsak második alkalommal kapta a Békés Megye Kiemelkedő Szolgáltatója címet a kiváló orosházi fotós, Püspöki Zsolt. Egyedi, és jól felismerhető stílusa, ahogyan a fényekkel dolgozik, megkülönbözteti kollégáitól és nagyon kedvelt a megrendelők körében is.

 – Az ember látásmódja vele születik, de ezen lehet, és kell is finomítani. A megrendelők, és a szakma elismerése is nagyon fontos. A megrendelőkkel napi kontaktusban vagyunk, kicsit magunknak, de főként nekik dolgozunk. Ha a képek átadásakor mosolyt, netán könnyeket látunk az komoly elismerés, hogy a szakma is elismer, az megint csak egy fontos visszaigazolás arról, hogy talán jó úton haladunk – mondja el a kitüntetett fotós.

A Wedding Gálán jól szerepelt a Dél-békési régió. Az orosházi díjazottak mellett sok kategóriában díjaztak  Mezőkovácsházi és más környékbeli szakembereket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.