- hirdetés -

Tavaly, még késő tavasszal kezdődtek az építési munkálatok, decemberben pedig át is adták az új elkülönítőket a Szikhát Kutyamenhelyen. Ezzel régi álom vált valóra.

Az újonnan érkező ebeknek már nem kell érintkezni azokkal a kutyákkal, akik már hosszabb ideje vannak a Szikháton. Az új épület a menhelyen kívül van, így biztonságosabban tudják elhelyezni a elárvult állatokat. Régen is volt egy, erre a  célra kialakított építmény, de szükségessé vált egy nagyobb tér kialakítása, ezért azt beépítették.

Pukánszki Tamás, a Szikhát kutyamenhely önkéntese elmondta, nagy szükség volt már az új elkülönítőre.
–A régi elkülönítő beépítésével az új kutyák nem tudtak elkülönülni, ez pedig egészségügyi veszélyeket is rejthetett magában. Az új építménnyel ez a probléma megszűnt. Az új ebek legalább 14 napot töltenek ezekben a kennelekben. Ez alatt az idő alatt fény derülhet minden esetleges betegségre, fertőzésre, és a felmerült problémákat meg lehet szüntetni. A 14 nap alatt a kutyák megkapnak minden oltást és kezelést. Jelenleg a menhely területe nincs teljesen beépítve, folyamatosan próbáljuk építeni, újítani – mondta Pukánszki Tamás.

Pukánszki Tamás elmondta, a támogatók segítsége nélkül nem valósulhatott volna meg az új elkülönítő (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az új elkülönítő nyolc férőhelyes, valamint rendelkezik egy plusz kennellel is, amely a félős kutyák részére épült, így azok nem tudnak onnan kiszökni. Ezek mellett egy orvosi szobát is kialakítottak, ezáltal az állatorvos helyben is megtudja vizsgálni a kutyákat. Az új épület komfortosabb, tágasabb, betonozott kifutókkal és szélvédett „szobákkal” rendelkezik, melyek megvédik a kutyákat a szélsőséges időjárás viszontagságaitól.

A Szikhát kutyamenhelyen minden segítség elkél, bármilyen felajánlást szívesen fogadnak a Dózsa György utca végén lévő telepen. A támogatók nélkül az új elkülönítő sem valósulhatott volna meg. 

Az Orosházi Állat és Természetvédő KHE szívesen fogadja az adók 1 százalékát, melyből tovább folytathatják a fejlesztéseket és a bővítéseket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.