- hirdetés -

Nagyszabású teremlabdarúgó tornán vett részt a hétvégén a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium csapata Kiskunhalason. Az orosházi fiatalok remek játékkal nyerték a negyvenötödik alkalommal kiírt Rákóczi Kupát.

Zsúfolt lelátók előtt és óriási szurkolás közepette zajlottak  a Rákóczi Kupa mérkőzései.  Az ünnepélyes megnyitót megtisztelte jelenlétével Sárfalvi Péter nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár, elismerően szólt a hangulatról és a rendezvényről. Az sem véletlen, hogy ismét Kiskunhalasra látogatott Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó, aki ajándékot is hozott. Hogy a hangulat teljes legyen, a középiskolások mérkőzése előtt pályára lépett a helyi öregfiúk válogatott a Ferencváros old boys csapata ellen. A mérkőzéseket élőben követhették az érdeklődők internetes kapcsolat révén. Így Orosházán is láthattuk, hogy a döntőben a „Mezgé” csapata legyőzte a helyi kedvenceket, a Tekó együttesét.

Orosházi eredmények:

Sepsiszentgyörgy – Orosháza 0-3

Orosháza – Tekó 1-1

Az elődöntőben:

Orosháza – Gyöngyös 2-0

A döntőben: Orosháza – Tekó 1-1

A fináléban az elmúlt 44 év óta először, Tekó és az Orosháza között dőlt el az elsőség kérdése. Szombaton a csoportmeccsek során 1-1 volt az eredmény, a döntőben aztán a halasi nézők legnagyobb megdöbbenésére a 2. percben Deli Lajos lerántásáért büntetőt ítélt az orosháziak javára a játékvezető. Sindel hatméteresét a kapus kivédte.  A tekósok ekkor eszméltek és Liska Andor már a második fontos gólját szerezte a zárónapon, a félidő végén egy szélről belőtt labdát vágott közelről a hálóba. Az orosháziak szép focit játszottak, egymás után kerültek helyzetbe, de egészen a meccs végéig úgy tűnt, hiába. Két perccel a lefújás előtt Sindel egyenlített, majd a 2×5 perces hosszabbítás következett, ami nem hozott döntést. A hatmétereseknél a halasiak egyet hibáztak, így az Orosháza örülhetett a kupagyőzelemnek.

A csapat egy része (Fotó: iskola)

– Amikor a 2. percben kihagytam a büntetőt, egy világ tört össze bennem, de végig bíztam benne, hogy fordítani tudunk, mert játékban jobbak voltunk ellenfelünknél. A sors igazsága, hogy én egyenlítettem a lefújás előtt, javítva a hibámat – nyilatkozta a mérkőzés után Sindel Roland.

– Iskolánk csapata tizenkettedik alkalommal vett részt a meghívásos tornán, amit már négyszer megnyertünk. Nagyon örülök, hogy ismét aranyérmesek lettünk, és ezzel elhoztuk a vándorkupát. Úgy gondolom, nem érdemtelen a győzelmünk, hiszem minden mérkőzésen – a mutatott játékot tekintve – felülmúltuk ellenfeleinket. Remek egyéni teljesítmények is hozzájárultak a végső sikerhez, amely csak értékesebb attól, hogy a házigazdát győztük le a döntőben. A végig telt ház előtt zajló találkozók és a végső győzelem maradandó élmény az egész csapat számára – nyilatkozta hírportálunknak Striffel László testnevelő.

A győztes csapat tagjai: Marunák Levente, Horváth Miklós, Kukovecz Dániel, Dudás Patrik, Jónás József, Zábrák Zoltán, Deli Lajos, Kolozsvári Csaba, Miklós Dominik, Sindel Roland. Testnevelő: Striffel László.

Egyéni díjazottak: Sindel Roland gólkirály, Deli Lajos, az orosházi csapat kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosa és Marunák Levente, a döntő legjobb játékosa lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.