- hirdetés -

Ismét tanúbizonyságot tettek tehetségükről a Máltai Játszótér SZITU-ÁSZOK színjátszó csapatának tagjai. Négy fiatal szerepelt sikerrel február 3-án egy békéscsabai improvizációs versenyen.

Az Impro Fesztivál „In memoriam Lengyel Pál” elnevezésű eseményt a Féling Színház szervezte meg együttműködve a Magyar Szín-Játékos Szövetséggel. A Csabagyöngye Kulturális Központban rendezett megmérettetésre az elmúlt évek gyakorlatához híven négyfős (tetszés szerinti fantázianéven szereplő) csoportok jelentkezhettek, akik a helyszínen 5 különböző improvizációs feladatot kaptak.
– Az egyes feladatokra való felkészülésre 10 perc állt rendelkezésre. A játékidő 3 perc volt, ha valamelyik csapat túllépte ezt az időt, pontlevonás járt. A játékmesteri pozíciót Formanek Csaba színész, rendező töltötte be, ő állította össze és vezette le a feladatokat – derül ki a csapatvezető Farkas Attiláné beszámolójából.

Mint kiemelte, az idei rendezvény igen színvonalasra sikerült, tizenkét felkészült csoport mérte össze tudását. Érkeztek a határon túlról, Romániából, de Gyuláról, Szarvasról is, emellett a rendező Féling Színház szintén több csapattal képviseltette magát.
– Orosházáról a Máltai Játszótér SZITU-ÁSZOK színjátszó csoportjának négy tagja, Hegyi Réka, Pető Eszter, Berta Álmos és Hegyi Ákos nevezett a játékra Az Apokalipszis négy lovasa fantázianéven – osztotta meg velünk a csapatvezető.

Az Apokalipszis négy lovasa (Fotó: Farkas Attiláné)

A fiatalok az első feladatban a csapatszellem működését mutatták be, a feltételek szerint a jelenetben mindenkinek azonos mértékben kellett a szerepet vállalnia. Másodjára egy olyan jelenet „színpadra állítását” kapták feladatul, amely az internet, és a különböző közösségi oldalak társadalomra gyakorolt hatásával foglalkozik.
– Ebben az volt a feltétel, hogy egyik csapattag főszereplő legyen. Ezt néma játék követte, felhasználásával mozgásszínházi produkciót kellett alkotni, míg a negyedik fordulóban összesorsolták a résztvevőket, így két-két csapat dolgozott együtt. Három állókép bemutatása várt rájuk egy képzeletbeli park padján, majd a kép előzményét is el kellett játszani – részletezte Farkas Attiláné. – A feltételek itt sem maradtak el. Az egyik állóképben valahol énekelni, a másodikban mind a nyolc csapattagnak szerepelni kellett, a harmadikban pedig orosz szavak használatát is elvárták az ítészek.

Újra Gödöllő

Az utolsó feladat környezetvédelemről szólt, a játékmester egy cikket olvasott fel az év fájáról, amelyhez történetet rögtönöztek a csoportok.
– Nagy örömünkre az orosházi fiatalokat ismét díjazták, a győztes Féling Színház csapata mögött kevés ponttal lemaradva szerezték meg a Brighella díjat, azaz a második helyet. Így március 24-én újra részt vehetnek a gödöllői országos döntőn, ahol tavaly is sikerrel szerepeltek – zárta a beszámolót a csapatvezető.

Hozzátette, örül a teljesítménynek, és annak, hogy a fiatalok elejétől a végéig élvezték a versenyt, és felszabadultan, jókedvűen játszva teljesítették a feladatokat. Ami a közönségre és zsűrire is hatott. Mindannyian a magukénak érzik Müller Péter gondolatait, amelyek szerint „Nem túlélni érkezel ide, hanem élvezettel mutatni meg magad a színpadon. Élvezettel!”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.