- hirdetés -

Remekül indult a Göd elleni találkozó, mégsem örülhettek a lefújáskor az orosházi női kézilabdázók. Kétgólos vereséggel indították a tavaszi szezont.

Gödi SE – OXXO Energy Orosházi NKC 32-30 (19-14)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Göd, 200 néző.
Vezette: Ónódi E., Őri E.

Orosháza:
Brunner – Antal 1, TAKÁCS 6 (3), SOM 6, Kamuti 1, Zvolenszky 3, Zsilák 3. Cserék: Makai, Késmárki (kapusok), VÖRÖS 8, Tóth S. 2, Ulmann, Hatala, Dancsó. Vezetőedző: Papp László.

A Göd legjobb góllövői: Kácsor 15, Paróczy 5.

Hétméteresek: 5/4 illetve 4/3. Kiállítások: 4 illetve 6 perc.

Kiválóan kezdte a találkozót február 4-én az OXXO Energy Orosházi NKC, hiszen öt perc elteltével háromgólos előnyt tudhatott magáénak (5. perc 1-4). Lendületes gyors játékuknak köszönhetően tartották is ezt a különbséget, ami köszönhető volt Takács Fruzsina góljainak és remek helyzetfelismeréseinek.  Védelemben már ekkor is akadtak problémák, hiszen középső védőjére, Hatala Virágra nem számíthatott Papp László. Ezeket kihasználva fokozatosan kapaszkodott a Göd, kétgólos vezetésnél kért időt az orosházi csapat (18. perc 9-11). A játékrész utolsó harmada szörnyen sikerült vendég szempontból, egy ötgólos szériával megfordította az állást a Kácsor Gréta vezette Göd, a félidőben így alakult ki az ötgólos vendéghátrány (30. perc 19-14).

Takács Fruzsina (labdával) hat gólja ezúttal kevés volt a Göd ellen (Fotó: Palotás Rajmund)

A folytatásban gyors játékkal kezdte meg a felzárkózást az ONKC, Takács Fruzsina és a visszatérő Vörös Bettina góljaival indult a második játékrész. A hazaiak az egész második félidő során, lassították a játékot, de a védelem továbbra sem volt az igazi, főként Kácsor okozott komoly fejtörést a védelmünknek, ezért szoros emberfogással igyekeztek hatástalanítani a fiatal átlövőt (45. perc 27-23). Ahogy fogyott az idő, az orosháziak játéka úgy vált kapkodóvá, melyekbe hibák is becsúsztak. Egy percig sem adták fel Antal Jeniferék, ezt bizonyítja hogy a lefújásra két gólra csökkentették a hátrányukat.

Papp László: Sajnos a védelmünk nem működött és a kapusteljesítménnyel sem voltam teljesen elégedett, a küzdésért viszont minden dicséret megilleti a lányokat.

A héten már újabb fontos feladat vár az orosházi női kézilabdázókra. Vasárnap 18 órától a listavezető Eger látogat az Eötvös-csarnokba. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.