- hirdetés -

Felsővezeték szakadt le Kőbánya felső vasútállomáson. A javítási munkálatok többórás késést is eredményezhetnek a Békéscsabáról indulóknál is.

Kedden reggel nem sokkal 8 óra előtt leszakadt a felsővezeték a Kőbánya felső állomáson. A forgalom ezért ideiglenesen szünetel a Budapest-Keleti pályaudvar és Kőbánya felső közötti szakaszokon. A nem várt esemény a Békéscsabára vagy Békéscsabáról utazókat is érinti.

A szakemberek megkezdték ugyan a hiba elhárítását, mégis a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba útvonalon haladóknak, a Budapest-Hatvan-Miskolc szakaszon utazókkal együtt 30-60, egyes járatoknál pedig akár 60-90 perccel hosszabb menetidőt kell számolnia.

A MÁV-csoport információi szerint a Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonal járatai csak a Rákos állomásig közlekednek és onnan is fordulnak vissza.

A BKK a fennakadás miatt a megváltott bérleteket és utazási igazolványt az Örs vezér tér és Rákos állomások között a 161, 161A, 262, 168E autóbuszokon, a 37/A villamoson, 169E autóbusz az Örs vezér tér és Pécel állomások között, valamint a Budapest-Keleti és Örs vezér tér az M2-es metrón és a HÉV járatán Gödöllő állomásig elfogadja. A kerekesszékes utaztatást, csoportok együttes elhelyezését és kerékpárszállítást viszont a pótló járatokon nem tudja biztosítani a vasúttársaság. A korán reggel indulókat, akik a folyamatos torlódás miatt nem érték el úti céljukat visszaszállítják a kiindulási pontra, a jegyek árát visszakapják. Az ezután induló utasok célállomása pedig a Nyugati pályaudvar lesz.

A későbbi hírek szerint Rákos állomásról fordulnak a Békéscsaba felől érkező InterCity és gyorsvonatok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.