Ki miben jó – Csapatépítés Nagyéren

A közelmúltban tartotta első csapatépítő tréningjét az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. A cél az volt, hogy az októberben megválasztott testület jobban összekovácsolódjon és kitűzzék a 2018-as év fő feladatait.

A tizennyolc fiatal és két felnőtt kísérőjük három napos hosszú hétvégét töltöttek együtt. A pénteki délelőttöt még az orosházi Diáktanyán, a messziről érkező Kovács Vanda tréner nélkül. Ő azonban nem hagyta feladat nélkül a srácokat.
– Egy bemutató formájában elküldte nekik az első feladványt: a Harry Potter nyolc részét kellett összefoglalniuk egy nyolc perces kisfilmben. Szóval egyáltalán nem volt könnyű dolguk – osztotta meg velünk Magonyné Urbán Zsuzsanna ifjúsági referens.

Ezzel megközelítőleg délre kellett végezniük a fiataloknak, a nagyéri vonat ugyanis nem sokkal háromnegyed egy előtt indult. Kovács Vanda itt csatlakozott hozzájuk.
– A helyszínen, a szállás elfoglalása és az ebéd után csapatépítő játékokkal folytattuk a programot, majd kiértékeltük a (majdnem) elkészült kisfilmet. A feladat a tanulási folyamat része volt, hiszen nem lett teljesen kész és nem is volt elégedett a csapat az eredménnyel, ezért fel kellett tárni, hogy hol csúszott el a dolog. Ebből a későbbi munka során rengeteget tanulhattak – emelte ki a referens.

Nagy kedvvel utazott a csapat Nagyérre (Fotó: GYIÖK)

A hétvége folyamán nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy ki miben jó és miben kell még fejlődnie. Ezt különböző gyakorlatok során tapasztalhatták meg a fiatalok.
– Szituációs gyakorlattal kipróbáltuk például, ki hogyan tudná eladni a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzatot, ha támogatást igényelnénk valamelyik programunk megvalósításához – számolt be Magonyné Urbán Zsuzsanna.

Mindemellett elkezdték kidolgozni azokat a feladatokat, melyekre nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni ebben az évben. És természetesen a hétvége nem csak a kemény munkáról szólt, maradt idő a játékra is.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás