- hirdetés -

Több helyen táblákat helyeztek ki az Orosháza és Dombegyház közötti szakaszon. A 47-es főút fejlesztése után itt is további újítások várhatók.

Kihelyezték a napokban a hosszú évek óta várt útfelújítást jelző táblákat az Orosháza és Dombegyház közötti dinnyés út több szakaszán is. Dél-Békés országgyűlési képviselője, Simonka György szerint, évtizedes lemaradásokat hoznak be azokkal az útfejlesztésekkel, amelyek a körzet településeit érintik, megteremtve a minőségi közlekedés feltételeit, erősítve a gazdasági fellendülés egy fontos pillérét. Visszautalva az elmúlt évek eredményeire is a képviselő kiemeli, a Tótkomlós-Orosháza, Mezőkovácsháza-Orosháza közti szakaszok és a 47-es főút fejlesztése után most a dinnyés úton a sor, hiszen az utak járhatósága építi a térség jövőjét.

Simonka György szerint évtizedes lemaradásokat hoznak be az útfejlesztésekkel.

– Az elmúlt években sokszor adtunk hírt a dinnyés út Orosházától Dombegyházig terjedő szakaszának felújítási státuszáról. Sokan kételkedtek a munkánkban, melyet polgármester és szakértő kollégáimmal közösen végeztünk sokszor ellenszélben, de immár a hitetlenkedők is láthatják, a hosszú évek tervezőmunkájának, egyeztetéseinek, közös lobbijának gyümölcse beérik, hamarosan megjelennek a munkagépek, és elindul a burkolat felújítása – hangsúlyozta Simonka György.

– A Dél-Békésben élők jogos igénye az útfejlesztés. Mindent megteszünk azért, hogy a forrásokat elnyerjük, és az utak kilométerről kilométerre megújuljanak. Bár mindenki előtt nyilvánvaló, hogy Békés megye útjai olyan állapotban vannak, hogy az erre szánt források többszöröse sem lenne elég, ezért akkor sem állunk meg, ha van egy kis előrelépés. Dolgozunk a folytatásért, megvannak a további terveink – tette hozzá Dél-Békés országgyűlési képviselője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.