- hirdetés -

Az Országos Év Sportolója választás után megyénkben is nyilvánosságra hozták a tavalyi esztendő legjobb sportolóinak, szakvezetőinek listáját. Örömmel olvastuk köztük az orosházi sportolók neveit is.

A Békés Megyei Hírlap a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal több mint nyolcvan, újságírókból, sportvezetőkből és sporttámogatókból álló grémium választotta meg Békés megyében az év sportolóját, csapatát és edzőjét a 2017. évi teljesítmények alapján.

A hölgyeknél Márton Anita, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás Európa-bajnok­ súlylökőnője végzett az élen.

A férfiak­nál a 110 méteres gátfutásban vb-bronzérmes, Universiade-győztes Baji Balázs (Kopp Békéscsabai AC) lett az első, aki országosan is az év ­férfi sportolója lett.

A csapatoknál a Linamar-Békéscsabai RSE női röplabdaegyüttese végzett az ­első helyen.

Az edzőknél Márton Anita mestere, Eperjesi László (Kopp Bcs. AC) kapta a legtöbb szavazatot.

Az orosházi sport kiválóságok, mint minden évben ezúttal is kitettek magukért és a felkért újságírók, sportközeli szakemberek nem is mulasztották el ezt szavazatukkal bizonyítani. Az idei szavazáson egy első, két második, egy harmadik helyet, valamint több „pontszerző” helyet szereztek városunk sportolói, edzői.

Az utánpótlás korú hölgyek versenyében kimagaslóan bizonyult a legjobbnak Szél Anna birkózó. Az Orosházi Spartacus Birkózó klub kiválósága a lehetséges 81-ből, 23 szavazatot kapott.

Szél Anna az első helyen végzett a szavazáson (Fotó: Rosta Tibor)

A hölgyeknél a világbajnoki ezüstérmes súlylökő, Márton Anita mögött a második helyre futott be az Orosházi Toldi SE erőemelője, Szabó Ágnes, míg a csapatok versenyében a PET-BAU ASE Orosháza ­extraligás női asztaliteniszcsapata a második, az Orosházi FKSE-Linamar NB I-es férfi kézilabda csapata a harmadik helyet szerezte meg.

A dobogósokon kívül ott találjuk még a legjobb hatban a Toldi SE edzőjét, Musztafa Imrét, az ugyancsak Toldis  erőemelő Véró Alexet.

A díjátadó ünnepélyes keretek között zajlik minden évben. Gratulálunk valamennyi sportolónak és azt kívánjuk, hogy jövő ilyenkor is ott legyenek az elitben, miközben sok örömet szereznek Orosháza sportszerető közönségének.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.