A hangulati élet zavarai: depresszió és a mániás depresszió

Mindennapi lelki szenvedéseink címmel előadás sorozatot indít a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. Az első előadás 2018. február 12-én, 14 órakor lesz a Polgármesteri Hivatal nagytermében. A rendezvény ingyenes.

Mindennapi életünk során gyakran hallhatjuk: nagyon rossz a kedvem, depressziós vagyok. De vajon mit is jelent ez? Valóban depressziós vagyok, ha egyszer csak szomorú érzés fog el vagy egyszerűen csak nyomott a hangulatom? Azt kijelenthetjük, hogy a mindennapi élet kisebb-nagyobb problémáival, stresszeivel együtt járó kellemetlen, rossz hangulat nem egyenlő az orvosi értelemben vett depresszióval. Akkor viszont mi valójában a depresszió, mint betegség?

Ezt a kérdéskört járjuk körül a pszichológia, pszichiátria, pszichoterápia szempontjaiból, a filmművészet eszköztárát is segítségbe véve. A program egy előadással kezdődik, amely a depresszió és a mániás depresszió kórképének sajátosságait, tünettanát, kialakulásának folyamatát és terápiás lehetőségeit tárgyalja. Ezt követi egy film, mely túllépve a tünetek és elméletek száraz tényein a depressziót a maga nyers valóságában jeleníti meg, közelebb hozva a nézők számára magát a betegségen szenvedő embert és annak környezetét. A programot a filmmel kapcsolatos élmények és érzések megbeszélése zárja – tájékoztatott az előadást tartó Dobóvári Béla klinikai- és mentálhigiéniai szakpszichológus.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés és felvilágosítás az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálatánál (Orosháza, Hajnal u. 1.), tel.: (68) 412-317, e-mail: egyesitettoh@gmail.com.
Határidő: 2018. 02. 08.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás