A bölcsődéken a sor

Az óvodák és iskolák felújítása után a bölcsödék fejlesztésére helyeznék a hangsúlyt Dél-Békésben.

Kunágota, Magyarbánhegyes, Medgyesegyháza, Lőkösháza – Ezek azok a dél-békési települések, melyek kormányzati támogatást nyertek mini bölcsőde kialakítására. Országos viszonylatban 69 önkormányzat részesült költségvetési forrásban.

– Nagyon sokat dolgoztunk a „Calendula Szövetséggel” az elmúlt időszakban azon, hogy Dél-Békést az itt élők igényeire alapozva fejlesszük, prioritásként kezelve körzetünk oktatási és nevelési intézményeinek felújítását. Az újabb nyertes pályázatok is mutatják, hogy lassan beérik munkánk gyümölcse. Büszke vagyok arra, hogy a bölcsődei fejlesztések mellett körzetünk az egyetlen az országban, ahol minden települési óvodát felújítunk, és több milliárd forintból fejlesztjük az iskolákat, legyen szó tantermek felújításáról, eszközbeszerzésről, energetikai korszerűsítésekről, vagy épp képzési, fejlesztő programokról – emeli ki Simonka György, Dél-Békés országgyűlési képviselője.

A bölcsödék fejlesztésével a kormány a gyermekvállalást ösztönözné

A bölcsődei fejlesztésekkel a kormány erősíti azon célját, hogy ösztönözze a gyermekvállalást és elősegítse a kisgyermekes anyukák munkavállalását. A mini bölcsődék tekintetében is folytatódik a fejlesztéssorozat, idén már a 2017-es keretösszeg duplájára lehet majd pályázniuk az önkormányzatoknak.


Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás