- hirdetés -

Bontási munkák folynak a Vas-Műanyag Ipari Szövetkezet Szarvasi utcai telephelyén. Többen úgy vélték, az Aldi kíván áruházat nyitni a a romos épület helyén.

Azonban az Aldi nem kíván az orosházi terjeszkedésével kapcsolatban információkat szolgáltatni. Pár éve megírtuk, hogy a STOP.SHOP és az Aldi is szemez Orosházával. A bevásárlópark egy komplett tervrajzzal és közismert üzletek logóival jelezte honlapján, hogy a városban kíván áruházat építeni. Az „Ugyan már, kérem…” blogon tíz éve jelent meg egy térkép, melyen az Aldi is fel van tüntetve, közvetlen  a bevásárlópark mellett. A nyitás tervezett időpontja 2009-re volt datálva, ennek lassan tíz éve.

A romos épület helyén nem lesz Aldi (Fotó: Rajki Judit)

Teltek az évek, de a Vásárhelyi úton semmi változás nem történt. Mikor a Szarvasi utcában megkezdődött a Vas-Műanyag épületének bontása, lábra kapott a hír, miszerint mégis jön a német vállalat. A szupermarketlánc sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta orosházi áruháznyitását, ezért az OrosCafé megkereste az épület – mint kiderült – egykori tulajdonosát, az OVM-Karsai Zrt-t.

A cég elmondta, a szóban forgó telephelyet értékesítették egy székesfehérvári vállalat, a Karsai-Holding Zrt.-nek. A terület további sorsáról az orosházi cég nem tudott nyilatkozni, ez már az új tulajdonos hatáskörébe tartozik. 

A székesfehérvári vállalat pedig nem más, mint az OVM-Karsai Zrt. tulajdonosa. Főprofiljuk szintén a műanyaggyártás. Felmerül a kérdés, esetleg bővítés vagy fejlesztés zajlik? Szerkesztőségünk megkereste a Karsai-Holding Zrt.-t is, de kérdésünkre választ nem kaptunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.