- hirdetés -

Az Orosházi Kézilabda Baráti kör két fiatal díjazottja, az ONKC serdülő csapatának játékosa, Horváth Bíborka és az OFKSE felnőtt csapatát ostromló joghallgató, Bella Csaba.

A hetedik alkalommal rendezett kézilabda bálon a hagyományoknak megfelelően több kézilabdázót is kiemeltek, megjutalmaztak. Az életmű díj mellett az Orosházi Kézilabda Baráti Kör egy-egy fiatal férfi és női kézilabdázót tüntetett ki, Zalai Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke pedig két-két férfi és női kézilabdázót díjazott. Sorozatunkban őket mutatjuk be.

Horváth Bíborka tavaly az U 13-as csapat egyik vezére volt, a mai napra már a serdülő csapat prominens tagja, akinek példamutató edzésmunkája és kitartása bárki számára útmutató lehet. Támadásban és védekezésben egyaránt számíthatnak rá csapattársai. Néhány alkalommal már az ifi csapatban is megmutathatta magát. Hozzáállásával és alázatosságával helyet követelhet majd a nagyobbak között is.

Védekezésben és támadásban egyaránt a csapat erőssége (fotó: Kecskeméti Krisztina)

A tizennégy esztendős ifjú hölgy a Székács József Evangélikus Gimnázium tanulója, akinek későbbi tervei között is mindenképp helye van a kézilabdának. Sportolóként vágya a legmagasabb osztályban, esetleg a válogatottban játszani, az aktív sportpályafutás után pedig az új generáció nevelése tűnik számára vonzó feladatnak.

 

Bella Csaba több mint 14 éve sportol orosházi színekben. A klubhűség mellett tanulmányi eredményeiben is példamutató személyiség a felnövekvő generációk számára. Hivatalos statisztikák szerint 10 kézilabda szezon alatt 209 mérkőzésen szerepelt orosházi mezben, melyen 519 góllal terhelte meg az ellenfelek hálóját. Az OFKSE kiválósága jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Jogtudományi karának hallgatója.

A felnőtt csapat kapuját döngető joghallgató: Bella Csaba (fotó: Kecskeméti Krisztina)

– A tavalyi év volt számomra az első igazi felnőtt év, az NB I-es csapatban sokat tudtam fejlődni. Óriási élmény és megtiszteltetés a legjobbak ellen pályára lépni és gólt lőni. Tavaly voltam első éves a jogi egyetemen. Családunkban mindig fontos szempont volt a több lábon állás, de számomra most első a kézilabda. Később majd szeretnék sportjogász lenni. Előtte azonban mindenképp cél a stabil NB I-es tagság, de jó lenne, ha egyszer BL-játékos lehetnék. A többiektől az egyetem miatt persze kapom a zrikát. Doktor úr, ügyvéd úr, stb., de ez benne van a pakliban. Legfontosabb, hogy a tanulás mellett sokat pályán legyek és fejlődjek tovább – mondja el magáról az ifjú kitüntetett.

Sorozatunkat a Békés Megyei Közgyűlés által elismert sportolókkal folytatjuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.