- hirdetés -

A Táncsics Mihály utcán délben már nem lehetett gépkocsival közlekedni, hiszen rendőrök és versenyautók tömege lepte el az utakat. Orosháza összefogott a székkutasi autóbalesetben súlyosan megsérült lányokért Jázminért és Nelliért, ezért zárták le a szakaszt.

Ahogy azt korábban megírtuk, 2017 december 30-án egy személyautó haladt a 47-es főúton Székkutas irányából Orosháza felé, amikor az autó vezetője egy enyhén balra ívelő kanyarban rosszul választotta meg a sebességet, elvesztette uralmát a gépjármű felett és az autó az út menti árokba csapódott.
A balesetben két lány Jázmin és Nelli súlyosan megsérült, értük fog össze a város, hogy segítsen.

Az erős hóesés sem tántorította el azokat az autóvezetőket és jótékony autókedvelőket január 21-én, akik kilátogattak a rendezvényre. A déli órákban lezárt területen már melegítették autóikat a sofőrök, és mindig többen érkeztek a rendezvényre a zord idő ellenére is.
Délután egy órára megtelt az utca autókkal és érdeklődőkkel, és a sátornál is egyre hosszabb sor állt, sokan jöttek segíteni.

Élményt kaptak a segítségért cserébe az orosháziak (klikk a képre) Fotó: Kecskeméti Krisztina

Karasz Róbert a Tótkomlósi Autósport Egyesület elnöke és a rendezvény szervezője elmondta, a jótékonysági autózást a székkutasi balesetben súlyosan megsérült két orosházi lány javára szervezték, a rendezvényen befolyt összeget Jázmin és Nelli családjának ajánlják fel.
– Mi az autósporton keresztül szeretnénk segíteni a két családnak. A navigátori székbe 12 éven felül bárki beülhet, az árat 3000 Ft-ra minimáltuk, de aki többet szeretne ajánlani azt is megteheti – fogalmazott a rendezvény szervezője.

Az autópilóták mindannyian a jó ügy érdekében vezették ma gépjárműveiket, nem csak Orosházáról, hanem a környező településekről is érkeztek segíteni a sofőrök. A Tótkomlósi Autósport Egyesület tagja Boda Zsolt elmondta, szívesen eleget tett a felkérésnek, hiszen ma segít azzal, amit egyébként is szeret csinálni.

Három órára a hóesés elállt, az autók hangja viszont nem csendesedett. A folyamatosan járó autómotorok a bizonyítékok arra, sok a segítő szándékú ember Orosházán, akik mozdulnak, ha szükség van rá.

Sokan fogtak össze Nelli és Jázmin családjának segítése érdekében. Az orosházi Rétes Edina, és egyesülete a ReDance Hip-Hop Cew SE is a segítők között szerepel. Ahogy előzőleg megírtuk, a Petőfi Művelődési Központban január 26-án jótékonysági előadást tart a ReDance, sok más fellépővel együttműködve. A rendezvényre jegyek vásárolhatóak a pénztárnál, a befolyt összeget Nelli és Jázmin családjának ajánlották fel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.