- hirdetés -

Különleges vendégek lepték meg január 19-én az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) fiatal sportolóit. Két olimpiai bajnok látta el őket hasznos tanácsokkal.

Hegedűs Csabát és Növényi Norbertet aligha kell bemutatni a magyar sportot kedvelőknek. Hegedűs az 1972-es müncheni olimpián nyert aranyérmet és nem kevesebb, mint 23 évig volt a Magyar Birkózó Szövetség elnöke. Egykori tanítványa, Növényi Norbert is minden téren sikeres életutat tudhat maga mögött. Az 1980-as moszkvai olimpiai aranyérme után kick-boxban is világbajnoki címet szerzett, de filmekben is láthattuk szerepelni.

A két olimpiai bajnok január 19-én az OSBK fiatal birkózóit látogatta meg és látta el hasznos tippekkel későbbi pályafutásukat illetően. Bár a birkózásban a legtöbben az erőt és a dinamikát látják, az olimpiai bajnokok szerint a siker itt is fejben dől el.

A gyerekek nagy figyelemmel hallgatták a két olimpiai bajnokot (Fotó: Rajki Judit)

– Simonka György, országgyűlési képviselő meghívására érkeztem, de nagyon szívesen jöttem, hiszen néhány éve a Magyar Birkózó Szövetség elnökeként én avathattam fel a termet. A legnagyobb örömmel néztük meg a gyerekek edzését és adtunk nekik útravalót – nyilatkozta Hegedűs Csaba.

– Családi kötődésem is van, hiszen édesapám az 1960-as évek elején birkózott orosházi színekben. Remélem, hogy 1-2 hasznos gondolattal és a történeteink felidézésével segíteni tudunk a fiataloknak, hogy sikeres sportolókká váljanak – tette hozzá Növényi Norbert.

A lényeg, hogy olyan képzést kapjanak a sportolók, amire később akár az egész életüket fel tudják építeni és mindenekelőtt, hogy szeressék, amit csinálnak. Hiszen aki a sportban is magabiztos, elszánt és céltudatos, az az élet más területein is hasznosíthatja a sportban, jelen esetben a birkózásban szerzett tapasztalatait.

Simonka György, országgyűlési képviselő szerint Orosháza mindig is erőn felül támogatta a sportágakat és rendkívül büszke az elért eredményekre. Mint mondta, ő is élére áll ennek, hisz semmi sem fontosabb az egészséges és céltudatos gyerekeknél. Ehhez pedig megfelelő segítséget nyújthat az olimpiai bajnokok útravalója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.