Heves vita a rendkívüli megyegyűlésen

Soron kívüli ülést tartott a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Döntött a testület a Békés megyei területrendezési terv módosításáról, valamint napirendre került a Soros-tervvel kapcsolatos állásfoglalás. Utóbbi heves szóváltást eredményezett a képviselők között.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése rendkívüli ülésének első napirendi pontja a bevándorlásszervező irodákkal kapcsolatos állásfoglalás volt.
Magyarországi polgármesterek kezdeményeztek összefogást annak érdekében, hogy a településeken ne hozhassanak létre ilyen irodákat. A „Védjük meg településeinket, védjük meg hazánkat” felhívást a megyei közgyűlés is támogatta.

Soron kívüli ülést tartott a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése (Fotó: Zentai Péter)

Árgyelán György (DK) képviselő megkérdőjelezte a Soros-terv létét, valamint megkérdezte, hol van az az 1300 betelepített menekült, akiről a magyar sajtó ír. Kiemelte, nem tud azonosulni azzal, ami mögött nincs valóság.

Zalai Mihály elnök elmondta, hogy nem adtak ki olyan írást, aminek „Soros-terv” a címe, de Soros György számtalan nyilatkozatban elmondta, leírta, hogy mi a célja. Európa egy meghasonlott, hagyományait feladó bevándorlókontinens legyen, ahol az ottani lakosok úgy alakítják életüket, hogy a bevándorlók jól érezzék magukat.
– Az 1300-as szám igaz, valóban fogadott be Magyarország menekülteket, csak nem szabad összekeverni az illegálisan érkezőket azokkal, akik nem ránk rontanak, hanem bekopogtatnak. Aki hazájukból a háború elől menekülnek, akiket származásuk, keresztény vallásuk miatt üldöznek, és akik a megfelelő jogi eljárás után kapnak menekültstátuszt. Ők oltalmazottak – mondta az elnök. 

Békés megye lakosságának biztonsága számunkra a legfontosabb– zárta le a napirendet Zalai Mihály (Fotó: Zentai Péter)

Mucsi András fideszes képviselő kiemelte, a magyar emberek nem akarják, hogy az Európai Unió mondja meg, hány embert, és kiket fogadjon be Magyarország. Erőszakkal ne telepítsenek be magyar földre senkit.
Szegedi Balázs (Fidesz-KDNP) hozzáfűzte, nem a problémát kell idehozni, hanem a megoldást kell odavinni.
Sinka Imre jobbikos politikus elmondta, nem az a fontos, hogy van-e Soros terv vagy nincs. Látható, hogy ahová a migránsok betették a lábukat, ott csak bajt okoztak. Frakciója nevében kiemelte, támogatják az előterjesztést.

Kónya István fideszes képviselő veszélyben érzi kultúránkat, nemzeti értékeinket. Arra biztatja a baloldali politikusokat, hogy ha annyira jó a migráció, fogadjanak be ők migránsokat a házaikba, és éljenek velük együtt. De ne erőltessék rá ezt a magyar emberekre.
Simon István Tamás (Fidesz-KDNP) véleménye az, hogy népéért felelős politikus nem támogathatja a betelepítést. Csatlakozni kell a felelősen gondolkodó polgármesterek csoportjához.

A megyei területrendezés terv módosítását egyhangúan megszavazta a testület (Fotó: Zentai Péter)

A közgyűlés végül úgy döntött, támogatja a felhívást, a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője nemmel szavazott, az MSZP képviselője nem volt hajlandó részt venni a szavazásban.
Békés megye lakosságának biztonsága számunkra a legfontosabb – zárta le a napirendet Zalai Mihály.
A megyei területrendezés terv módosítását egyhangúan megszavazta a testület. A megyei elnök fontosnak tartja, hogy ez a feladat a megye önkormányzatoknál maradt, és hogy forrás is van a munkák elvégzésre.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás