- hirdetés -

Régi hagyomány, hogy a kézilabda bált megelőzően az egyesületek, kisebb- nagyobb kézilabda gálát rendeznek, ahol együtt játszhat kicsi, nagy, edző, játékos és néző. Ebből őrzött meg egy kicsit női egyesületünk és családi sorversenyre hívott mindenkit péntek este a Táncsics csarnokba.

Ebben az esetben a „Családi sorverseny” elnevezés mindkét szava találó, hisz valódi, hamisítatlan sorversenyt állítottak össze a szervezők, családinak pedig kétszeresen is családi volt a péntek esti játék. Egy részről együtt vetélkedtek a kézilabdás palánták apuval és anyuval, másrészt együtt lehetett, felhőtlen két órányi szórakozás erejéig az  egész nagy ONKC-család. A klub vezetői, edzői, felnőtt és utánpótlás játékosai, edzői mind ott voltak a csarnokban. Ki a lebonyolításban segített, ki versenyzett, ki pedig izgult és szurkolt (ez utóbbiban főleg a vezetők jeleskedtek).

Nagy ügyességet kívántak a résztvevőktől a sorverseny feladatai (fotó: Kecskeméti Krisztina)

A felnőtt csapat kapitánya, Antal Jenifer vezette a közös bemelegítést, majd öt vegyes összetételű csapatot sorsoltak ki a szervezők. Mindegyikben voltak játékosok a legkisebbektől az ifi korúakig, és persze apukák, anyukák.

A feladatok csak a pálya széléről szurkolók számára tűntek egyszerűnek, a résztvevőktől komoly ügyességet követeltek. Különböző szlalom feladatok labdával vagy labda nélkül segítettek a ráhangolódásban. Később bevetettek minden edzésekről jól ismert segédeszközt a feladatok kiagyalói. Gumikarika, a zsámolyok, bóják, de még a mezek is segítettek a játékban. Az egymás lába közt átbújástól kezdve a „ki tud több mezt felvenni” játékon át, a kézen fogva csapatszlalomig mindenfélét végigcsináltak a lelkes versenyzők.

A végén persze volt eredményhirdetés és mindenki megtapsolta a győzteseket, de igazából győztes volt ezen az estén mindenki. A nyeremény a közös játék élménye és az egy-egy csoki volt, melyet minden résztvevő, eredménytől függetlenül elmajszolhatott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.