- hirdetés -

Nagy feladatok előtt áll az orosházi kézilabdázó, aki a magyar válogatott tagjaként a horvátországi Európa-bajnokságra készül. Balogh Zsolt egyik nagy álma, hogy érmet szerezzen egy világversenyen.

A MOL-PICK Szeged orosházi születésű jobbátlövőjét, aligha kell bemutatni. Hétről hétre a kézilabda legjobbjai között méretheti meg magát, éppen ezért ritkán tud hazajárni. Az ünnepek alatt hosszabb időt töltött itthon és sikerült kipihennie a szezon eddigi fáradalmait.
– Korábban hetente volt alkalmam hazajönni Orosházára, de már annyira besűrűsödtek a programok, hogy csupán egy-egy délutánra tudok hazalátogatni. A karácsonyt és a szilvesztert viszont a városban töltöttem családi, illetve baráti körben. Nagyon jó volt, teljesen feltöltődtem az előttem álló feladatokra – kezdte a 28 éves kézilabdás.

Amiből van bőven, hiszen a szezon legfontosabb mérkőzései még most következnek, klub- és válogatott szinten egyaránt. Jelenleg – a magyar együttesnek január 13-án kezdődő – horvátországi Európa-bajnokság a legfontosabb Balogh számára. Jelentős átalakuláson esett át a nemzeti csapat, több korábbi meghatározó játékos visszavonult és új kapitány is irányítja őket, a svéd Ljubomir Vranjes személyében.
– A kapitány nyitott edző, jól kijön velünk. Vranjes teljesen másra fekteti a hangsúlyt, mint amit Szegeden eddig megszoktam. Kevésbé kötött a taktika, sokkal nagyobb szabadságot ad a játékban nekünk – fogalmazta meg a különbséget.

Balogh Zsolt (2) bízik a válogatott jó szereplésében Horvátországban (Fotó: Reuters)

Zsolti elmondta a hangulat remek, mindig örömmel találkozik társaival a válogatottban. A generációváltás ellenére is képesnek tartja az együttest meglepetésekre.
– Az egyik nagy álmom, hogy érmet szerezzek egy világversenyen, de sajnos jelenleg ez nem a realitás. Éppen ezért, ha bejutunk a kontinens legjobb nyolc csapata közé az nagy eredmény lenne. Persze lépésről lépésre kell haladnunk, először a biztos továbbjutás a cél, ami teljesíthető feladat. A legfontosabb a hozzáállás, ha minden meccs után úgy jövünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk a győzelemért, akkor elégedett leszek – osztotta meg az OrosCaféval várakozásait.

Nem lesz egyszerű dolguk, hiszen a D csoportban Spanyolország, Csehország és az olimpiai bajnok Dánia ellen kell kiharcolni a továbbjutást. Elsőként az északiakkal mérik össze tudásukat Baloghék szombat este 20 óra 30 perctől. Egy évvel ezelőtt a világbajnokságon hatalmas meglepetést okozva a magyar válogatott kiejtette a dánokat. Az orosházi sportoló szerint Mikkel Hansenék erősödtek az elmúlt évhez képest, de hiszi képesek megismételni a bravúrt. Kiemelte, ehhez emberfeletti teljesítményt kell nyújtania mindenkinek.

Orosházán is nagyon népszerű a MOL-PICK Szeged játékosa (Fotó: Rajki Judit)

Bár jelenleg a válogatott feladatra koncentrál szóba jött klubcsapata is. Féltávnál a MOL-PICK Szeged a K&H ligában a második, míg a Bajnokok Ligája A csoportjában az ötödik helyen áll. Az ősz során számtalan váratlan pontveszteségbe futottak bele Balogh Zsolték, így van mit kijavítani.
– Nagyon jól jött a szünet Szegeden, borzalmas félszezonon vagyunk túl. Bízom benne, hogy mire visszatérünk az Európa-bajnokságról rendeződnek a dolgok és tavasszal feledtetni tudjuk az eddigi botlásokat – mondta.

Elmesélte, hogy figyelemmel kíséri a szintén elsőosztályú Orosházi FKSE-LINAMAR eredményeit is. Sajnálja, hogy nem a tervek szerint szerepeltek eddig, de reméli az új edzővel, Bakó Botonddal ki tudják harcolni bennmaradást, hiszen ez a csapat többre hivatott, mint amit a tabella mutat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.