Változás a külföldről behozott autóknál

A külföldről behozott, használtautókra is kötelezővé vált az eredetiségvizsgálat december 30-tól.

Eddig átiratás előtt csak a hazai piacon megforduló és az Európai Gazdasági Térségen kívülről származó járműveket kellett megvizsgáltatni. Belföldi vásárlás esetén kötelező, 17-20 ezer forintba kerül, az autó motorméretétől függően.

Tavaly, december 30-án azonban kormányrendelettel változtatták meg a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, valamint a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló rendeletet.

– A külföldről behozott autók ennek köszönhetően egyedül vizsgálat után kaphatnak magyar rendszámot – olvasható a Totalcar honlapján.

Mivel importált autók esetében sokáig nem volt kötelező a vizsgálat, a kintről származó járművek többsége eddig úgy kaphatott magyar rendszámot, hogy senki nem nézte át a gyárilag bekötött alváz- és motorszámot, valamint az ezekhez kapcsolódó dokumentumokat. Így pedig több, még első magyarországi tulajdonosánál lévő autóról nem lehet tudni, hogy lopottként jött-e hazánkba.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás