A vihar után új élet sarjad – Adomány a városnak

Felajánlotta segítségét a Hit Gyülekezete. A tagok pénzadománnyal járultak hozzá a nyári viharok során kidőlt fák pótlásához.

A vihar nagy károkat okozott nemcsak az épületekben, hanem a természetben is. Rengeteg fa dőlt ki, szomorú képet mutatott a város. Sokan fogtak össze, hogy Orosháza útjai járhatóak legyenek újra. Csepregi János a Hit Gyülekezetének orosházi lelkipásztora, mikor látta, hogy mekkora károk lettek, eldöntötte segítő kezet szeretne nyújtani.
– A Bibliában írt sorok jutottak eszembe, mikor láttam a vihar utáni állapotokat, miszerint “a város jóléte, a mi jólétünk is” – idézi fel Csepregi János.

A lelkipásztor kiemelte, szeretnének olyan városban élni, ahol a zöld övezet nem csökken, hanem folyamatosan fejlődik, és mindig erős, zöldellő növények vannak elültetve. Ezért gyűjtést szerveztek a gyülekezetben, és az összegyűjtött 100 000 forinttal szeretnének hozzájárulni Orosháza újrafásításához.
– Reméljük együtt örülhetünk az örülőkkel, azokkal akik boldogságot találnak a facsemetékben, és azokkal, akik évek múltán hűsölnek majd alattuk – mondja mosolyogva a lelkipásztor.

Nagy károkat okozott a vihar tavaly nyáron(Fotó: Rajki Judit)

Dávid Zoltán polgármester köszönetét fejezte ki a támogatásért, és hangsúlyozta, a Hit Gyülekezete az elsők között ajánlott fel segítséget a vihar után.
– A Városüzemeltetési Zrt. szakemberei ülnek le konzultálni azzal kapcsolatban, hogy a város mely területén, milyen fák lesznek elültetve – tudatja a polgármester.

Annyit tudni lehet, hogy olyan fák lesznek, amik nem nőnek hatalmasra, hiszen a villanyvezetékek miatt nem lenne szerencsés, de szempont az is, hogy a város képébe illeszthető legyen.
– Szerencsére sok fa van Orosházán, de több olyan közülük, amit ki kell vágni. Ezt az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. folyamatosan ellenőrzi. Dolgozunk azon, hogy minél több fát, minél hamarabb tudjunk pótolni – fogalmaz a polgármester.

Városunkat megtépázta a tavalyi vihar, de ahogy az épülteket, úgy a környezetet is szebbé varázsolhatjuk mi magunk is. Aki akár csak a saját kertjében a kidőlt fa helyett ültet újat, segít abban, hogy Orosháza olyan zöld legyen mint azelőtt.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás