- hirdetés -

Több százan látogattak ki tavaly az adventi gyertyagyújtásokra, hogy együtt éljék át a közösség érzését. Benkő Ferenccel az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatójával értékeltük az adventi időszakot. 

Hagyománnyá vált az adventi időszakban, hogy a lakosok együtt ünnepelnek Orosházán a rendezvénytéren. Az Oros-haza Baráti kör, a Rotary Klub és a Városüzemeltetéssel együtt munkálkodik, hogy átélhessük a csendességet és békességet karácsonyi környezetben. A jégpálya és az adventi falu minden évben várja a térre érkezőket, a tea és forralt bor elengedhetetlen, illetve a csodálatosan pompázó koszorú is hozzá tartozik már az ünnepekhez.
Benkő Ferenc a Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, elmondta igen sikeresen zárult a múlt év.

– Az Orosháziak minden évben lelkesen érkeznek a főtéren megrendezett adventi rendezvénysorozatra. Tavaly a négy hétvégén több százan látogattak ki a programokra, vettek részt a gyertyagyújtáson, és a főtéren berendezett adventi falu forgatagában – emeli ki a vezérigazgató.

Idén is több százan látogattak ki Orosháza főterére(Fotó: Rajki Judit)

Az érdeklődők számára minden télen nagy öröm a jégkorcsolya pálya, amit leginkább a gyerekek vesznek igénybe.
– A pálya ebben az évben kimagaslóan látogatott volt, hiszen idén 2263 résztvevő állt a jégre. Nagy öröm számunkra, hogy főleg orosháziak voltak a kilátogatók, köztük iskolai csoportok 340 gyermekkel, akik a tanulás mellett kikapcsolódásként választották ezt a sportolási lehetőséget – hangsúlyozta Benkő Ferenc.
A korcsolyapályát és a korcsolyát is ingyen használhatták, így biztosítva mindenkinek a lehetőséget.

Ahogy az ünnepi falut, úgy a város karácsonyfáját is lebontották már.
– A hagyományhoz híven, a város karácsonyfáját idén is egy rászoruló család kapja meg. A polgármesteri hivatal tájékoztatott annak a családnak az elérhetőségéről, akihez idén ingyenesen ki fogjuk szállítani a fenyőfát – zárta Benkő Ferenc.

Orosházán a városi szilveszter is sikeres volt. Az odalátogatók bulihangulata, a kürtök hangja és a táncoslábú vendégek száma is erről árulkodott.  Az éjféli tűzijáték méltó lezárása volt a 2017-es évnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.