- hirdetés -

Zumbát is választhatnak sportolási lehetőségként a kötelező testnevelés keretein belül a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai.

Nem egyszerű feladat rábírni a diákokat a mindennapos testnevelésre. A Székács evangélikus iskolában a sportolási lehetőségek szélesebb kínálatával igyekeznek elérni, hogy a gyerekek ne teherként, hanem szórakozásként éljék meg a mindennapos mozgást, annak ellenére, hogy fokozza napi terheltségüket.

– A felkínált variációk közül mi azt választottuk, hogy három testnevelés órát, illetve ahol lehetett négyet a délelőtti órarendbe építettünk be. A negyedik és ötödik órákat le lehet tudni azzal, ha valaki egy külsős városi sportcsapatnak vagy szakosztálynak igazolt tagja. A tagsággal nem rendelkezőknek pedig próbáltunk minél több délutáni lehetőséget biztosítani – tájékoztatta az OrosCafét Fehér Borbála, az intézmény igazgatója.

Asztaliteniszt, grundbirkózást, labdarúgást, floorballt, kosárlabdát, konditermi foglalkozásokat, zumbát, aerobikot egyaránt választhatnak a diákok. Negyedik testnevelés óraként a tornaterem kímélésének érdekében a dísztermet is használják a táncos foglalkozásokra.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban ezzel szemben a sportosztályokhoz kötötten a kézilabda a legnépszerűbb lehetőségnek, de ott is rendkívül széles a lehetőségek tárháza. Floorballt, kosárlabdát vagy a röplabdát szeretik a legjobban. Ugyanez elmondható a Kossuth Lajos Szakképző Iskoláról is, ahol a legtöbben szintén a labdajátékokat választják.

A zumbát is választhatják a diákok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Székács iskola lehetőségei közül a talán még kevésbé ismert zumba is a legkedveltebbek közé tartozik. Ez a mozgáskultúra salsa, merengue, raggeaton és cumbia lépésekből áll, mai latinos dallamokra táncolják. Felszabadító, feszültséglevezető mozgásforma, ami könnyen elsajátítható.

– Az itt dolgozó ismerőseim hívták fel a figyelmemet arra, hogy nagyon nehéz motiválni a gyerekeket a mindennapos testnevelésre. Ezért olyan mozgásformát kerestek, ami feldobja őket, ami miatt szívesebben maradnának itt a délutáni órákra. Az iskola vezetése és a testnevelő tanárok segítettek megszervezni a csapatot – mondta Bogdánffy-Szőke Anett, a gyerekek oktatója.

Mint kiderült, ez azért is számít egyedülálló dolognak, mert nem sok iskola áldoz arra Békés megyében, hogy a tanulók ingyen járhassanak zumbázni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.