- hirdetés -

Elindult az iparkamarák által szervezett, szakképzési területen tanuló diákok országos tanulmányi versenyeinek területi elődöntője Békés megyében. Az eseményt hatalmas érdeklődés kíséri, 500-nál is többen méretik meg magukat idén. Először január 8-án az asztalosok és faipari technikusok versenyeztek.

Rekordlétszámú, 500-nál is több diák vágott bele Békés megyében a Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny területi elődöntőibe. 28 szakképesítésben mérik össze tudásukat. Az írásbelik január 8-án indultak, 17 asztalos diák és 1 faipari technikus vett részt az első, békéscsabai vizsgán, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.

A magas létszám miatt 4 helyszínen zajlik a megmérettetés: a Békéscsabai Szakképzési Centrum Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Pásztor utcai épületében, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Penza lakótelepi székházában, a Hunyadi téri konferencia központban és egy önkéntes kamarai tag által felajánlott épületben.

Az asztalosok és faipari technikusok versenyével kezdődtek a területi döntők (Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara)

Mészárosné Szabó Anna szerint nem kis tét nyomja a versenyben résztvevők vállát, hiszen aki eléri a megadott eredményt, mentesül a szakmai vizsga alól.
– A Budapesten rendezett országos döntő, azaz a „szakmák ünnepe” adja a verseny csúcspontját. A legjobbaknak idén is rendkívüli lehetőséget hozhat a jó eredmény, hiszen megnyílhat számukra az út a szintén Magyarországon rendezett szakmák Európa-bajnokságára is – tette hozzá a kamara szakképzési osztályvezetője.

Mind a területi-, mind az április végére várható országos döntők a szakmák kitanulásának a népszerűsítését szolgálják, amely a fejlődésre, a sikerekre és az elismerésre egyaránt lehetőséget ad. Hiszen, ahogy a verseny szlogenje hirdeti: a jó szakma felér egy diplomával.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.