- hirdetés -

Felháborodást keltett a városban a szemétdíj befizetése, még nem érkezett csekk, de már behajtókról lehetett hallani. Az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (OHU) ügyvezető igazgatója szerint aggodalomra semmi ok.

Többektől hallottuk már ezeket a kérdéseket a szemétdíj befizetésekkel kapcsolatban. Mi lesz a szemétdíjjal? Hogyan fizessük be, ha nem érkezik csekk?

Benkő Ferenc elmondta, nem Orosházán történik a csekkek kiállítása, így nem csak minket érint a kérdés. Minden hulladékszállítással kapcsolatos lakossági számlát törvényi előírások szerint, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. bocsájt ki az ország egész területén.

Hamarosan érkeznek a csekkek (Fotó: Soós Lajos, MTI)

Aggodalomra semmi ok – emeli ki az Orosházi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója. Mint mondja a csekkek hamarosan érkeznek, hiszen a DAREH- től – mint a város területén hulladékszállítást végző közszolgáltatótól – kapott legfrissebb információ szerint, a második negyedévre vonatkozó orosházi számlák kinyomtatását már megkezdte a nyomda január 4-én.

– Így, a csekkeket még ezen a héten vagy a jövő hét elején postai úton megkapják a lakosok. A harmadik negyedév számláit előreláthatólag februárban fogják postázni az orosháziaknak. A szemétdíj egy negyedévre vonatkozóan, az átlagos 120 literes gyűjtőedény után 3.944 Ft/ negyedév – tájékoztatta az OrosCafét az ügyvezető igazgató.

Behajtóktól sem kell tartania az orosháziaknak

Az OHU ügyvezető igazgatója elmondta, mivel a számlák postázása nem az előfizetők hibájából késett, biztosan nem kell végrehajtással számolni a lakosoknak. Az ilyen jellegű hírek, semmiféle megalapozottsággal nem rendelkeznek.

A hulladékszállítás Orosháza területén a számlázástól függetlenül zavartalanul zajlik – zárta Benkő Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.